În acest weekend, echipa Watt’s Up, de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” a participat la etapa naţională a concursului de robotică First Tech Challenge, care s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti. Într-o nouă formulă, elevii de la „Dinicu” cu varianta numărul 6 a roboţelului „Mugurel au obţinut locul întâi, alături de alte două echipe, una din Târgu Jiu, care a fost echipa căpitan, şi alta din Deva. Dar, s-au întors de la Bucureşti şi cu locul doi pe baza jurnalului, o mică poveste a robotului, pe care echipa a detaliat-o cu toată activitatea tehnică şi non-tehnică, pe tot parcursul sezonului.
La succesul echipei, în afară de elevi şi voluntari, au contribuit şi sponsorii, fără ajutorul cărora Watt’s Up s-ar fi descurcat foarte greu. Sponsorii principali ai echipei sunt Holcim şi Gravolab, dar, au participat cu sume de bani şi SILDVB, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” şi Ronest Flay.
Roboţelul „Mugurel”, varianta 6, a avut de parcurs un traseu cu nişte bile pe care le-a luat într-o cupă şi le-a „depozitat” într-un suport În arenă au jucat patru roboţi, câte doi în fiecare alianţă, alianţe care s-au făcut randomizat, adică nu se ştie cine cu cine pică, nici ca adversar, nici ca partener, tocmai aceasta a fost şi frumuseţea jocului.
Practic, în momentul acesta, în teren, echipa Watt’s Up este locul doi naţional, pentru că este parte dintr-o alianţă câştigătoare, care a avut ca şi căpitan echipa Tea Borgs, din Târgu Jiu, iar ajutor a fost şi Decebal Tech, din Deva.
Pentru câmpulungeni este un rezultat extraordinar pentru că, şi dacă aveau foarte mare noroc, era aproape imposibil să câştige la ce adversari au avut şi la ce roboţi au fost în competiţie. Cu toate acestea au fost în finală, în alianţă cu o echipă care nu era favorită la câştigarea concursului, o echipă aproape necunoscută, din Târgu Jiu, cu un robot foarte simplu şi foarte eficient.
„În week-end a avut loc Competiţia de Robotică First Tech Challenge etapa naţională, la care am reuşit să obţinem locul întâi şi să reprezentăm cu brio Câmpulungul şi judeţul Argeş. În competiţie urmează să participăm la câteva demonstrative pentru a mai atrage sponsori şi pentru a reuşi să promovăm valorile First la care ţinem foarte mult. Intern, ne vom pregăti pentru următorul sezon, care va începe în toamnă. Competiţia a fost foarte dificilă, am dat de câţiva roboţi foarte puternici şi au fost meciuri foarte strânse, dar am reuşit să trecem cu brio peste probleme şi să-i învingem. Am obţinând locul întâi, făcând parte din alianţa câştigătoare şi am mai primit un loc doi, bazat pe jurnalul tehnic, care reprezintă toată munca noastră atât tehnică, cât şi non-tehnică de pe tot parcursul sezonului. „Mugurel” s-a comportat excepţional, am întâmpinat doar câteva probleme, dar am reuşit să le reparăm în timp şi să-l facem să fie pregătit pentru toate meciurile, semifinale şi finale şi să fie într-o stare optimă înainte de acestea. Am făcut parte din alianţa câştigătoare alături de echipa Tea Borgs, din Târgu Jiu, care ne-a ales, ea fiind echipa căpitan şi alături de Decebal Tech, echipă din Deva. Aceste trei echipe au făcut parte din alianţa câştigătoare a etapei naţionale.”, ne-a declarat Andrei Pavel, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, unul dintre membrii echipei de robotică Watt’s Up.