11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Piaţa Grui, transformată într-un centru de tineret, în viitorul program GAL cu fonduri europene

Dacă primul GAL, cel iniţiat de Liviu Ţâroiu, ar fi fost abandonat, ar fi fost o pierdere pentru Câmpulung, care n-ar mai fi putut accesa fonduri de acel fel în următorul program de finanţare. Propunerile de investiţii în viitorul GAL vor fi diferite de cele întreprinse în partea sudică a municipiului. Strategia de lucru a noului GAL a fost elaborată şi aprobată, prin urmare, se va trece la implementarea ei. „Am mers pe un singur proiect de anvergură şi acesta va fi Piaţa Grui, care să fie transformată într-un centru de tineret pentru persoanele din ZUM (n.r. zona urbană marginalizată).”, spunea administratorul public Ioana Marcu despre „pilonul” următorului program al Grupului de Acţiune Locală Câmpulung Muscel.

Ce înseamnă centru de tineret? „Este o zonă în care tinerii vor petrece timp în siguranţă, făcând activităţi frumoase. Adică să aibă o sală în care să lucreze împreună, să aibă un perete de escaladă, să aibă o pistă de bowling, mese de biliard. Să aibă ceea ce şi-ar dori să facă nişte adolescenţi într-un mediu controlat în loc să meargă prin parcuri să fumeze sau să stea prin băi ca să se drogheze. Va fi corelat cu activităţi culturale şi educaţionale. Ne propunem să-i aducem pe tineri într-o zonă în care să se simtă bine şi, în acelaşi timp, în acest mediu, în care ei să fie degajaţi, să fie direcţionaţi către activităţi care le pot da o direcţie în viaţă.”, a arătat city-managerul Câmpulungului.

Potrivit Ioanei Marcu, viitorul centru de tineret se leagă cu celelalte facilităţi publice ori private oferite în zonă şi în apropiere. „Imediat în spate avem bazinul de înot. Fosta Melana a fost achiziţionată şi se va face o bază sportivă. Se va face o bază sportivă care se leagă de baza sportivă de la Ceramus. Aceasta (n.r. de la fosta CFS) va fi o bază sportivă destinată fotbalului şi se leagă de baza sportivă destinată tenisului. Bazinul de înot se poate extinde cu o microzonă de recuperare. Având acest centru de tineret, poţi să atragi tinerii spre sporturi. Venim şi cu transformarea Liceului Sportiv în primul centru de pregătite olimpică pentru atletism şi cu faptul că avem în zonă băi de tratament. Putem să transformăm Câmpulungul într-o zonă de cantonamente şi pregătiri cu diferite SPA-uri de recuperare. Şi dăm una dintre direcţiile de dezvoltare pe zece ani ale municipiului Câmpulung.”, a mai precizat Ioana Marcu.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!