11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Ordinea candidaţilor pe buletinele de vot începe cu PSD şi la funcţia de primar, şi la Consiliul Local

Astăzi, 11 mai 2024, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală nr.2 Câmpulung, aflat în Primărie, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe toate buletinele de vot utilizate la nivelul circumscripţiei electorale pentru alegerea primarului şi a Consiliului Local.

Formalitatea s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie Municipală nr.2 Câmpulung, secretarul Ramona Simion, a locţiitorului Iosefina Pescaru şi a membrilor: Mihaela Piţigoi (reprezentant USR), Cornel Băjan (reprezentant PSD), Bogdana Ancuţa Stoica (reprezentant al Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor – Uniunea Armenilor din România), Ana Maria Vlad (reprezentant UDMR), Alexandru Ionuţ Handoca (reprezentant PNL), Marian Necula (reprezentant PMP), Anemari Rădulescu (reprezentant Pro România), Nicolae Bodîlcă (reprezentant PUSL).

Tragerea la sorţi s-a făcut, conform legii, „în prezenţa reprezentanţilor partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, care depun liste de candidaţi”. Au fost prezenţi reprezentanţii următoarelor formaţiuni politice: Elena Lasconi (Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei), Georgel Mădulărea (PSD), Andrei Dobrescu (AUR), Nicolae Dănuţ Pietrăreanu (Partidul SOS România), Alexandru Zichil (Partidul Alternativa Dreaptă), Neagoe Marian (Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa) şi Virgil Stuparu (PUSL).

 • Tragere la sorţi în două etape

Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale prevede că, „în prima etapă, candidaturile depuse de partidele politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi alianţele politice şi alianţele electorale, dintre acestea se înscriu în patrulaterele buletinelor de vot în ordinea rezultată din tragerea la sorţi efectuată de preşedintele biroului electoral de circumscripţie, în prezenţa majorităţii membrilor acestuia.”

Astfel, tragerea la sorţi pentru prima etapă se realiza din rândul următoarelor formaţiuni politice: Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal, Alianţa pentru Unirea Românilor, Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa.

„În etapa a doua, candidaturile depuse de partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale, altele decât cele prevăzute la lit. a), se imprimă în următoarele patrulatere ale buletinelor de vot, în ordinea rezultată din tragerea la sorţi efectuată de preşedintele biroului electoral de circumscripţie”, după cum prevede legea. În această etapă urmau să intre la tragerea la sorţi: Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei, Partidul SOS România, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Umanist Social Liberal.

Anca Coşa, candidat independent la funcţia de consilier local, urma să ocupe ultima poziţie pe buletinul de vot, întrucât, potrivit legii, „pentru fiecare candidat independent, inclusiv pentru candidaţii independenţi la funcţia de primar şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, se imprimă un patrulater distinct în partea finală a buletinului de vot, în care aceştia sunt înscrişi în ordinea înregistrării candidaturilor.” 

 • Ordinea rezultată în urma tragerii la sorţi

S-a procedat la tragerea la sorţi a formaţiunilor politice care au depus liste de candidaţi pentru funcţiile de consilieri locali, din care a rezultat următoarea ordine de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerea Consiliului Local:

 • 1.Partidul Social Democrat
 • 2.Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa
 • 3.Alianţa pentru Unirea Românilor
 • 4.Partidul Naţional Liberal
 • 5.Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei
 • 6.Partidul SOS România
 • 7.Partidul Umanist Social Liberal
 • 8.Partidul Alternativa Dreaptă
 • 9.Candidat independent: Anca Coşa

Ordinea rezultată din tragerea la sorţi pentru înscrierea pe buletinele de vot pentru alegerea primarului este următoarea:

 • 1.Georgel Mădulărea – Partidul Social Democrat
 • 2.Andrei Dobrescu – Alianţa pentru Unirea Românilor
 • 3.Norris Măgeanu – Partidul Naţional Liberal
 • 4.Elena Lasconi – Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei
 • 5.Marius Dumitrescu – Partidul SOS România
 • 6.Virgil Stuparu – Partidul Umanist Social Liberal
 • 7.Alexandru Zichil – Partidul Alternativa Dreaptă

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!