11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Turişti în adidaşi şi trening, surprinşi pe munte de grindină. Femeile au suferit o hipotermie uşoară, iar un bărbat s-a ales cu glezna luxată

Ieri după amiază, salvamontiştii musceleni au fost alertaţi despre situaţia complicată în care s-au pus câţiva tineri plecaţi pe munte neechipaţi corespunzător, raportat la condiţiile „plimbării” şi la starea vremii. Imaginile postate de Formaţia Salvamont Câmpulung Muscel spun totul despre dezinteresul unora dintre turişti faţă de propria sănătate şi viaţă înainte de toate, tratând superficial forţa naturii.

Acţiunea de salvare a fost anunţată atât de salvamontiştii câmpulungeni, cât şi de colegii argeşeni, care au oferit detalii despre incident. Apelăm şi noi la aceste surse de informaţii şi imagini. „Un grup de şapte persoane, care intenţionau să rămână peste noapte în refugiul Iezer, a fost prins de grindină. Nu au haine de schimb, două dintre femei fiind într-o uşoară hipotermie, în timp ce un bărbat are o luxaţie de gleznă.”, a prezentat în rezumat incidentul Salvamont Argeş.

Pentru coborârea lor de pe munte a acţionat patrula de serviciu din baza Voina, după ce victimele au fost stabilizate hipotermic. „Atragem atenţia că s-au înmulţit situaţiile în care turiştii urcă pe munte complet nepregătiţi fizic, tehnic şi, mai ales, neechipaţi!

Dacă intenţionaţi să urcaţi pe traseele montane (încă închise la altitudini mari din cauza zăpezii!), ne puteți contacta 24/7 la Dispeceratul Naţional Salvamont, pentru informaţii, formând 0salvamont pe tastatura telefonului mobil.”, informează salvamontiştii.

Foto: Formaţia Salvamont Câmpulung Muscel

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!