0.2 C
Campulung Muscel
19/04/2024

Trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a finalizat urmărirea penală şi a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În fapt, în primăvara anului 2021, inculpatul în cauză a pretins şi primit de la o persoană suma de 2.100 de euro, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Argeş, în sensul că o va ajuta pe fiica acesteia să obţină permisul de conducere auto, respectiv să fie declarată admisă la probele practică şi teoretică.

În cauză, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, instituţie la care a fost formulat şi denunţul, au fost delegaţi să efectueze mai multe activităţi de urmărire penală de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Ofiţerii S.J.A. Argeş au beneficiat de sprijinul lucrătorilor B.O.S. Piteşti.

Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş face precizare că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Din informaţiile pe care le avem, se pare că este vorba de un consilier local la una dintre comunele muscelene.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!