11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Vişoiul nu este abandonat, în comparaţie cu Gruiul. Vor fi proiecte privitoare la „Balada”, la parcarea din spate şi la parcări acoperite cu panouri fotovoltaice

Întrebată de un telespectator al uneia dintre emisiunile tv la care a fost invitată de curând ce are Gruiul special de Primăria a direcţionat proiectele către acest cartier – patru parcuri mari executate într-un singur cartier! -, city-managerul Ioana Marcu spunea că a ţinut de oportunitate. Nimic mai mult. Iar Vişoiul nu va fi abandonat, căci fostul Cinematograf „Balada” şi parcarea din spate, degajată de cea mai mare aglomerare de garaje din Câmpulung, sunt, la nivel de documentaţie tehnică, în programul investiţional al anului 2024. „Urmează să intre la finanţare şi să semnăm contractul în 2025, pentru a demara implementarea.”, spunea administratorul public al Câmpulungului.

Nu este abandonat – susţine aceasta – nici proiectul parcărilor acoperite cu panouri fotovoltaice, care a avut fondurile asigurate, la care, însă, Primăria a renunţat, neputând să-l deruleze până la sfârşitul anului 2023, când se închidea programul de finanţare. „Am fost foarte fericiţi că am obţinut finanţare, dar am renunţat din cauză că termenele erau extrem de agresive. Dacă am fi început implementarea, nu l-am fi finalizat. Toţi banii cheltuiţi trebuiau daţi înapoi. Se va deschide un apel similar. În Vişoi au fost destul de multe zone pe care au existat garaje şi care erau vizate de proiectul parcărilor acoperite cu panouri fotovoltaice. Din punctul meu de vedere, nu este un proiect pierdut, este un proiect amânat.”, afirma city-managerul Ioana Marcu. În acest proiect în valoare de 22,2 milioane de lei, Gruiul figura cu şase zone, iar Vişoiul cu trei (blocurile 2 şi 3, blocul 4 şi blocurile 20 şi 23).

Vişoiul este inserat şi în strategia noului GAL. „Vom putea include cetăţenii din Vişoi în proiectele referitoare la servicii. Nu va fi cum a fost înainte, adică noi chiar vom desfăşura aceste servicii medicale şi sociale. Centrul medico-social îl avem deja (n.r. la Pescăreasa, realizat prin GAL-ul anterior), dar va fi transport. Poţi să-l duci acolo pe cetăţean pentru investigaţii medicale.”, a mai precizat aceasta. Tot în Vişoi, ADP are pe agenda de lucru trei locuri de joacă şi parcări noi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!