14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Omul legii şi nebunul

La sfârşit de săptămână, toată lumea este liberă şi se reface pentru o nouă săptămână de muncă la o terasă, la o bere şi un mititel, cu familia sau cu prietenii. La fel a procedat şi o persoană care se ocupă de păstrarea ordinii în oraşul nostru, care, sătul să alerge după tot soiul de dobitoci, s-a gândit că nu i-a strica, măcar în week-end, câteva clipe de relaxare cu soţia şi copii. Prin urmare, şi-a luat preţioasa nevastă şi preţioasele odrasle şi a „debarcat” la una din faimoasele terase din urbea.
A comandat cele mai fine mâncăruri şi cele mai alese băuturi şi a început ospăţul. Momentele de relaş ale familiei au fost întrerupte de un episod petrecut chiar lângă masa vecină a apărătorului oamenilor. Un nebun murdar şi urât mirositor s-a apropiat de o doamnă care savura o prăjitură şi i-a cerut de pomană.
Femeia l-a refuzat şi s-a trezit cu nebunul asupra ei care a început să îi care pumni şi palme de zor. „Şeriful” nostru a privit pasiv scena de alături, fără să schiţeze măcar un gest prin care dementul să fie alungat. Doamna caftită pe nepusă masă a înşfăcat geanta şi i-a croit zurliului câteva lovituri zdravene care l-a pus pe fugă.
Un zâmbet de tâmpit a fluturat pe faţa omului legii, care şi-a văzut liniştit de rumegat. Doar era ziua lui liberă…
Musceleanul de pe bulevard

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!