10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

În Miercurea Mare, Bianca Maria Andreea Popescu a fost invitata preotului Ştefan Ştefănescu pentru a susţine un recital de pricesne

În Miercurea Mare, o zi de mare importanţă în calendarul creştin, Bianca Andreea Maria Popescu a fost invitată la Biserica Domnească din Câmpulung pentru a susţine un recital de pricesne după slujba de Denie oficiată de părintele Ştefan Ştefănescu. Iniţiativa preoţilor de a integra momente de delicateţe artistică în contextul religios al Săptămânii Mari este admirabilă, iar treptat, pricesnele au ajuns în cadrul comunităţii religioase, unde copiii şi tinerii sunt invitaţi să-şi pună talentul artistic în slujba credinţei.

  • În Săptămâna Mare, Bianca Andreea Maria Popescu susţine recitaluri la mai multe biserici din Muscel

Recitalurile Biancăi Popescu fac parte dintr-o serie de evenimente intitulată „Îngenunchează sub crucea Lui sfântă!”, susţinute în bisericile ale căror gazde sunt oameni cu suflet bun, deschişi la a-i bucura pe credincioşi cu momente sensibile, în acord cu slujbele susţinute în Săptămâna Mare. Primul concert din această serie a fost găzduit, în Duminica Floriilor, de Parohia Rucărul de Jos, unde au fost gazde preoţii Sebastian Arsulescu, Alin Arsulescu şi Florentin Lipan. Următorul a fost aseară, în Miercurea Mare, la Biserica Domnească din Câmpulung, unde părintele Ştefan Ştefănescu a primit-o pe musafiră cu bucuria şi mulţumirea că seara se încheie într-o atmosferă plină de emoţie, creată prin vocea caldă a Biancăi Popescu şi versurile pricesnelor care mângâie urechile auditoriului prin profunzimea sentimentelor cântate şi transmise ascultătorilor. Astăzi, în Joia Patimilor, Parohia Fundeni va găzdui următorul concert al Biancăi Popescu, unde preotul Ciprian Dragomir o va primi pe aceasta cu braţele deschise.

  • Preotul Ştefan Ştefănescu, despre Bianca Popescu: „Ne-ai mângâiat sufletele pentru faptul că ai reuşit să finalizezi slujba noastră de Denie cu aceste frumoase cântări!”

După recitalul care a durat aproximativ o jumătate de oră, care a sporit starea de emoţie pe durata Deniei din Miercurea Mare, părintele Ştefan Ştefănescu a felicitat-o pe tânăra interpretă pentru felul în care a reuşit să sensibilizeze auditoriul.

Am lăsat special să aplaudăm la urmă şi doar ne-am închinat ca să arătăm semnul nostru de preţuire pentru Bianca Maria Andreea Popescu. Vreau să vă spun că această săptămână, este o săptămână cu o aleasă încărcătură spirituală şi religioasă pentru că în fiecare seară se săvârşesc Deniile prin care noi, prin slujirea noastră, vă transmitem mesajul trăirii patimilor Domnului Iisus Hristos, dar atât de bine ne-a ajutat şi ne-a mângâiat, în acelaşi timp, Bianca Andreea Maria Popescu, pentru că a făcut o prezentare a patimilor Domnului Iisus Hristos în toată săptămâna aceasta. Îi mulţumim pentru că a ales ca în această seară să vină la noi la biserică, la Biserica Domnească, şi ne vom ruga la Dumnezeu să-i înmulţească talanţii. Ne-a mângâiat sufletele, pentru că în această perioadă, vă daţi seama, în ce ţinută trebuie să fim noi, post rugăciune, dar a ştiut să ne mângâie sufletele. Bianca Andreea Maria Popescu să nu uiţi că Biserica Domnească, precum şi celelalte biserici, bineînţeles, biserica reprezintă fereastra spre Dumnezeu prin care îl vezi pe El ca pe o arvună a bunătăţilor viitoare şi vom face uz de harul primit de la Dumnezeu să-L rugăm să-ţi înmulţeşti talanţii, să faci roade de credinţă, de fapte bune, de înţelepciune, de dragoste, de bunătate şi să ştii că noi te-am „adoptat”, te-am înfiat din punct de vedere spiritual şi ne dorim ca atunci când vrei să-L vezi pe Dumnezeu cu ochii minţii, te aşteptăm aici, în această catedrală domnească. Ne-ai mângâiat sufletele pentru faptul că ai reuşit să finalizezi slujba noastră de Denie cu aceste frumoase cântări, pricesne. Dumnezeu să te binecuvânteze, să-ţi îndrepte paşii spre lucru bun, Amin!”, a fost mesajul preotului Ştefan Ştefănescu.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!