11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Descinderi cu mascaţi pe tarlaua Ocolului Silvic Codrii Verzi!

Mafia pădurilor din Argeş a primit, în această dimineaţă, o nouă lovitură, de această dată în comuna Mihăeşti. În baza autorizaţiilor emise de instanţă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipale şi de la secţiile arondate, sprijiniţi de jandarmi şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, au efectuat un număr de 20 de percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea unor ilegalităţi silvice. La finalul acţiunii, 19 persoane au ajuns la sediul Poliţiei din Câmpulung pentru a da cu subsemnatul.

  • Bănuiţi că sunt implicaţi în afaceri silvice ilegale, pe mână cu pădurari şi patroni degatere, poliţiştii au dat iama în rudarii din Rudeni – Mihăeşti!

Nici nu se crăpase de ziuă când oamenii legii au descins la sediul unui ocol silvic privat (Ocolul Silvic Codrii Verzi) şi sediile unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate exploatarea şi prelucrarea lemnului, precum şi la locuinţele unor persoane din localitatea Rudeni, comuna Mihăeşti, bănuite de comiterea unor infracţiuni silvice. „În dimineața zilei de 09 mai a.c., polițiștii argeșeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în baza autorizării din partea instanței competente, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș, la sediul unui ocol silvic, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori. Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Din cercetări s-a stabilit că, din noiembrie 2023 și până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier național, de pe raza localității Mihăești, pe care i-ar fi sustras și comercializat ilegal. Anterior dispunerii activităților de percheziție domiciliară, au fost realizate mai multe depistări în trafic, ale unor persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare, fără respectarea normelor legale specifice. 19 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri. Acțiunile de percheziție domiciliară au fost desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Ordine Publică, al polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, dar și al reprezentanților Biroului Județean Argeș al Gărzii Forestiere Ploiești. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.”, se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Alex Barbu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!