11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

Evenimentul Muscelean împlineşte astăzi 29 de ani

Duminică, 12 mai 2024, consemnăm a 29-a aniversare a Ziarului Tuturor Muscelenilor, moment care coincide din nou cu o perioadă în care locuitorii Muscelului îndrăznesc să privească încrezători spre viitor. Un viitor din care Evenimentul Muscelean va face parte, după cum ne dorim şi după cum îşi doresc şi cei care, de 29 de ani, acceptă „Musceleanul” în vieţile lor. 2024 este un an important pentru câmpulungeni şi musceleni, întrucât îşi aleg din nou liderii comunităţilor în care trăiesc. De la înfiinţare în anul 1995, Evenimentul Muscelean a prins opt ture de alegeri locale: 1996, 2000, 2004, 2008, 2012, 2016, 2020 şi 2024. A prins, din păcate, şi o pandemie, care a închis foarte multe activităţi, afectând temporar programul de funcţionare al tipografiei cu care colaborăm şi al difuzorului de presă. Doar în această situaţie independentă de voinţa noastră, într-o perioadă complicată pentru toată lumea, a fost afectată, pentru scurt timp, apariţia fizică a ziarului nostru. Pandemia din 2020 a zădărnicit şi organizarea unei sărbători la împlinirea a 25 de ani, aşa cum ne propusesem.

Într-o perioadă încă instabilă din punct de vedere social şi economic, ne ferim să folosim termenul „sărbătoare”, deşi mărturisim că am visat la acest moment: să petrecem din nou, alături de câmpulungeni şi musceleni. Poate, la anul, dacă ne ajută Dumnezeu să fim sănătoşi, intenţionăm să-i invităm pe musceleni la un moment aniversar pe măsura împlinirii a trei decenii de existenţă.

Fiind o dată importantă în istoria Evenimentului Muscelean, chiar în istoria Câmpulungului şi a zonei, căci un ziar şi o redacţie cu o existenţă de aproape 30 de ani nu sunt puţin lucru, punctăm prin aceste rânduri împlinirea a 29 de ani de existenţă continuă. Existenţă pusă la încercare, după cum punctam în introducerea articolului, şi de pandemie, şi, din 2022, de scumpirile galopante, care au închis multe activităţi. Redacţia noastră a fost afectată de majorarea preţului stabilit de tipografie, fiind forţată, în urmă cu doi ani, ca, după 27 de ani de apariţie bisăptămânală, să reducă numărul ediţiilor de la două la una pe săptămână.

Această nouă aniversare ne găseşte din nou într-un moment important pentru Câmpulungul nostru, care are curaj să viseze la mai bine. Deocamdată, în imaginea municipiului, care intuim că va fi apreciată de locuitorii privaţi, decenii la rând, de modernizarea aşteptată. Pe 12 mai 1995, „Musceleanul” a intrat, fără mari scenarii despre cum va fi primit de amatorii de presă scrisă, obişnuiţi cu publicaţiile centrale, întrucât nici judeţene nu prea existau la acel moment, pe o piaţă curioasă de noutăţi locale. Nu numai că a intrat, dar a rămas vreme de 29 de ani, timp în care s-a străduit să se ridice, prin seriozitate, corectitudine, obiectivitate şi, cum spune românul, ţinând uşa deschisă pentru toată lumea, la aşteptările unui public din ce în ce mai pretenţios.

De atunci şi până în prezent, Evenimentul Muscelean a reuşit performanţa unei apariţii neîntrerupte, în ciuda perioadelor de prăbuşire economică şi socială, în care muscelenii s-au îndepărtat de presa scrisă. Şi-apoi prezentul dominat de internet şi televiziuni, diferit de mijloacele de informare ale anului 1995, când a apărut Evenimentul Muscelean, a determinat alte gusturi în materie de vizionare a ştirilor. Ziarul nostru s-a aliniat cerinţelor publicului, creându-şi, în primăvara anului 2008, o variantă on-line, mai la îndemâna cititorilor deprinşi cu manevrarea computerului şi a telefonului, pentru culegerea informaţiei. În plus, şi-a atras cititori din rândul celor plecaţi la muncă, în străinătate, ori stabiliţi cu domiciliul în alte locuri din ţară.

Dacă în privinţa eficienţei unui site de internet, pe care să fie postate articolele din ediţia tipărită, nu ne-am îndoit o clipă (mărturie fiind numărul vizualizărilor), în schimb, mărturisim că şi noi, cei care realizăm Evenimentul Muscelean, suntem surprinşi de priza pe care o are pe mai departe ziarul în format tipărit. Presa scrisă nu se mai caută, lucru reclamat de difuzori, care aduc puţine exemplare ale publicaţiilor centrale şi judeţene. În schimb, receptivitatea cumpărătorilor Evenimentului Muscelean, care ţin la ritualul de cumpăra ziarul în fiecare săptămână, a permis păstrarea unui tiraj neafectat foarte tare de moda lecturării presei pe internet.

Pe lângă mulţumirile pe care le transmitem, însoţite de întreaga noastră consideraţie, muscelenilor pe care-i ţine obiceiul de a citi Evenimentul Muscelean, avem motive întemeiate să fim recunoscători şi colaboratorului nostru pe partea de difuzare, care face posibile vânzarea ziarului şi perpetuarea unui ritual cu vechime de aproape trei decenii. Rămâneţi sănătoşi!, este dorinţa noastră cea mai puternică, la împlinirea a 29 de ani, pe care ne-am propus să-i dublăm, alături de dumneavoastră.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!