10.8 C
Campulung Muscel
13/05/2024

Parcometrele, în revizie totală. Din 10 aparate, 8 sunt defecte

Deşi ar fi trebuit să producă venituri la bugetul local, parcările cu plată din centru nu sunt valorificate, întrucât, susţin autorităţile, nu funcţionează parcometrele. În vara anului 2019, s-au cheltuit 80.225,04 lei pentru cumpărarea a patru parcometre. În vara anului 2021, dotarea de aparate de taxat parcările publice s-a îmbogăţit cu încă şase bucăţi, în valoare de 127.449 lei. Costul total se apropie de 208.000 lei pentru cele zece dispozitive care, în prezent, nu servesc la nimic. Opt dintre ele sunt defecte, potrivit celei mai recente comunicări a viceprimarului Alin Vlădău, la o emisiune tv.

„Parcometrele sunt într-o revizie totală. Parcometrele sunt o afacere moştenită, despre care nu-mi face plăcere să vorbesc. Împreună cu echipa de la ADP, am scos plăcile de bază la cele defecte. Firma de la care le-au achiziţionat şi cu care au lucrat cei de dinainte este din Oradea, am luat legătura cu ei, de vreo două luni suntem în discuţii cu ei. Le-am trimis la ei, o să le repare dacă se poate, o să le înlocuim dacă se poate şi-o să mai luăm şi parcometre noi. Nu vă imaginaţi că o să venim până în toamnă cu 20 de parcometre, pentru că sunt foarte scumpe. Dar m-am ocupat de această treabă, am cerut oferte şi avem pregătite nişte oferte cu pachete mici. Câte două la intervale de două-trei luni. Încercăm să le schimbăm pe cele care sunt distruse şi defecte, care nu se mai pot repara. Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem cel puţin 15 parcometre funcţionale în Câmpulung.”, spunea vicele Alin Vlădău.

O mare parte din vină pentru starea în care au ajuns parcometrele o poartă angajaţii Poliţiei Locale, pe care nu i-a interesat nici integritatea acestor aparate, nici scopul în care au fost montate. „Nici colegii mei de la Poliţia Locală n-au conştientizat că aceste parcometre au costat foarte mulţi bani şi că ele trebuie să producă bani. Nu cred că au realizat. Şi ei trebuie să producă bani. Şi eu asta le-am spus. Pentru că primesc un salariu din banii cetăţenilor. Cetăţeanul trebuie să fie apărat, iar oraşul trebuie menţinut în ordine, pentru cetăţeni. Poliţistul local nu mă reprezintă pe mine, şeful lui, îi reprezintă pe cetăţeni. Şi trebuie să fie în slujba lor. Au înţeles că putem educa oamenii şi cu vorba, şi cu amenda. Sunt unii care nu se educă cu vorba, dar alţii înţeleg.”, a mai afirmat Alin Vlădău.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!