1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Lucrarea de modernizare a şapte străzi din Bughea de Sus nu poate începe în 2023, din cauza Ordonanţei de Guvern

Primarul comunei Bughea de Sus, Nicolae Tarbă, se confruntă cu obstacole în demararea procedurilor de modernizare a şapte străzi, proiect evaluat la 18,5 milioane de lei. Deşi a semnat contractul pentru acest proiect, depus prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pe 12 septembrie 2023, şi a dat ordinul de începere a execuţiei, în luna octombrie, Ordonanţa de Guvern nr. 34 din 12 mai 2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a adus la o amânare a începerii lucrărilor până în primăvara anului 2024.

  • Până la finalul anului, ar fi trebuit demarate lucrările pe străzile Cândea, Trufăşeşti şi Fundătura Creţu

Proiectul vizează modernizarea a 8 km de străzi din comună, inclusiv construirea unui pod peste pârâul Bughea. În luna octombrie 2023, edilul comunei era pregătit pentru demararea lucrărilor, dând ordinul de începere a execuţiei pentru străzile Cândea, Trufăşeşti şi Fundătura Creţu. „Cele trei străzi au în jur de 2 km şi doream ca executantul să se apuce deja de ele, ca în primăvară să am front de lucru pentru şanţuri, plus că am şi un pod.”, a menţionat Nicolae Tarbă.

Confruntându-se cu impactul negativ al Ordonanţei de Guvern, care limitează cheltuielile atât din fondurile proprii, cât şi cele derulate prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, primarul a fost nevoit să reevalueze calendarul lucrărilor. Deşi a semnat şi a menţionat iniţierea proiectului, edilul comunei Bughea de Sus a explicat că  va aştepta până în primăvara anului viitor, pentru a evita riscurile şi constrângerile date de sezonul de iarnă, chiar dacă a încercat să găsească soluţii cu autorităţile financiare. „Eu am avut discuţii mai departe, şi cu cei de la Finanţe, cum putem găsi o soluţie şi mi-au spus că, deocamdată, putem formula un memorandum către Ministerul Dezvoltării. Dar este tardivă situaţia, odată ce au plecat, este greu să-i mai chemi, până fac pregătirea de şantier, până se apucă, vine iarna. Este adevărat, eu am semnat şi am şi spus că dăm ordinul de începere, dar nu am început.”, a precizat Nicolae Tarbă.

Planurile pentru modernizarea străzilor din Bughea de Sus rămân în aşteptare până când situaţia va permite reluarea proiectului.

R.A. ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!