1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Se lucrează la renovarea energetică a Primăriei Bughea de Sus

Primăria comunei Bughea de Sus se află în plin proces de transformare. Edilul comunei, Nicolae Tarbă, a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a imobilului, iar în decursul ultimei săptămâni, schela a fost instalată pe clădire. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi are ca scop „Renovarea energetică moderată pentru sediul Primăriei Bughea de Sus”.

  • And Secom Intexim se ocupă de proiectarea tehnică, asistenţa din partea proiectantului pe durata efectuării lucrărilor şi execuţia investiţiei

Investiţia de reabilitare a sediului Primăriei Bughea de Sus se cifrează la suma de 665.890,85 lei, destinată să acopere diverse aspecte ale eficienţei energetice. Proiectul nu se rezumă la o simplă anvelopare a clădirii, ci vizează şi îmbunătăţirea sistemului de iluminat şi are în vedere reducerea cheltuielilor la utilităţi, prin implementarea panourilor fotovoltaice.

Constructorul desemnat să pună în practică acest proiect de modernizare este firma câmpulungeană And Secom Intexim, contractat pe data de 27 iulie 2023. Firmei i-au fost încredinţate toate cele trei categorii de servicii: proiectarea tehnică, asistenţa din partea proiectantului pe durata efectuării lucrărilor şi execuţia investiţiei. „Vor sosi materialele şi constructorul se va apuca de treabă. Se apucă de anvelopare şi de structura de acoperiş, parţial. Am cerut acest lucru, ca să putem să desfăşurăm şi activitate, pentru că nu avem unde, iar în week-end să facă cât mai mult din partea acoperişului. Executantul mi-a promis că va face problema respectivă, după cum i-am spus, ca să putem să şi funcţionăm în această perioadă.”, a explicat primarul Nicolae Tarbă.

Proiectul de renovare energetică moderată pentru sediul Primăriei Bughea de Sus nu se limitează la îmbunătăţiri estetice, ci vizează în mod concret îmbunătăţirea performanţei energetice, prin termoizolarea faţadelor clădirii, termoizolarea planşeului de pod, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi montarea unui sistem fotovoltaic. În plus, trotuarele de pe lateralele clădirii vor fi refăcute, aducând un aspect modern şi plăcut întregii infrastructuri.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!