1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Primăria vrea să cumpere terenul din spatele blocului 17, pentru a organiza acolo Focul lui Sumedru

Aseară, la întâlnirea cu cetăţenii din Vişoi, care au vrut să fie prezenţi, pentru a-i transmite primăriţei ce-şi doresc pentru cartierul lor, Elena Lasconi le-a dat oamenilor o veste bună. Dacă bugetul anului 2024 permite, administraţia locală şi-a propus o achiziţie de teren, care nu este un moft sau o toană a primarului, cum, probabil, vor sări s-o catalogheze adversarii săi politici. Sau, mai rău, o afacere a primarului care se pune pe cumpărat terenuri private.

Vişoiul, cel mai populat cartier al Câmpulungului, este deficitar la capitolul „spaţii verzi”. Sunt zone sufocate de blocuri, despărţite de alei anemice, unde nu se pot crea facilităţile de relaxare pentru copii şi adulţi cerute de populaţie. Cea mai întinsă suprafaţă de teren disponibilă este în spatele blocului social 17, zonă pe care primăriţa Elena Lasconi a inspectat-o de mai multe ori, mai cu seamă când a primit reclamaţii că locatarii umplu de gunoaie locul şi, în special, o rigolă menită să preia apele venite cu repeziciune de pe deal, în timpul ploilor abundente.

Primăria are în plan să cumpere terenul particular, probabil, anul viitor, dacă resursele locale vor fi de ajuns şi pentru a include acest obiectiv pe lista de achiziţii. „Stăm cel mai prost la spaţii verzi în Vişoi. Intenţionăm, la anul, să cumpărăm terenul din spatele blocului 17, care va fi strict spaţiu verde. Intenţionăm să organizăm, după ce vom reuşi să amenajăm acolo, Focul lui Sumedru.”, a anunţat Elena Lasconi intenţiile de valorificare a generosului spaţiu, care nu serveşte niciunei destinaţii.

Oamenii prezenţi la dezbatere au confirmat că, în trecut, acolo se ţinea tradiţia focului de Sfântul Dumitru. „Nu este al nostru deocamdată. Noi trebuie să-l cumpărăm, nu pentru că-şi doreşte primarul, ci pentru că avem nevoie de mai mult spaţiu verde, conform noului Plan Urbanistic General.”, a explicat Elena Lasconi de ce Primăria şi-a programat această investiţie. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!