1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Parcarea de la Balada, blocată în 2023 de Ordonanţa de Guvern care a redus cheltuielile primăriilor. Ea va fi pe lista de investiţii a anului 2024

În afara cetăţenilor din categorii defavorizate, avute în vedere, de regulă, de proiectele sociale derulate prin GAL, la dezbaterea pe marginea dorinţelor cetăţenilor din Vişoi a venit şi administratorul Asociaţiei de Proprietari Balada, Octavian Ionescu. A fost singurul administrator al unei asociaţii din Vişoi prezent la dialogul pe subiecte edilitare ale cartierului, dintre care unele pot constitui tema unei viitoare investiţii finanţate prin GAL-ul următor. Octavian Ionescu a vorbit, pe scurt, despre ce-i „roade” cel mai tare pe oameni: parcarea, a cărei amenajare pe locul garajelor demolate întârzie, şi curăţenia zonei, pentru asigurarea căreia a cerut implicarea serviciului Primăriei, cu toate că a încercat şi el să gestioneze chestiunea salubrităţii. Însă întinderea zonei eliberate de cea mai mare aglomerare de garaje din Câmpulung depăşeşte posibilităţile unei asociaţii de proprietari, în cadrul căreia nu este chiar „floare la ureche” să scoţi lumea la muncă.

  • Primăriţa, despre parcarea de la Balada: „Sunt absolut sigură că putem s-o facem la anul. Proiectul este făcut, o să vi-l prezentăm”  

Prima doleanţă la care s-a referit administratorul Octavian Ionescu a constituit-o repararea acoperişurilor şi a instalaţiilor blocurilor din asociaţie. „În acest sens, am şi depus o cerere în 2022. Am fost în audienţă la dumneavoastră şi aţi spus să iau acceptul fiecărui proprietar. L-am luat şi am depus acel tabel nominal cu toţi proprietarii că sunt de acord cu aceste probleme.”, a precizat acesta.

A doua temă de ridicat în faţa primăriţei: parcarea propusă a fi amenajată pe terenul din spatele fostului Cinematograf „Balada”, de pe care s-au demolat garajele. „Proprietarii întreabă care mai este stadiul? Ce se întâmplă în viitor?”, a vrut acesta să afle, pentru ca, la rândul său, să le comunice oamenilor.

„Cred că proiectul este deja gata. Acolo este un proiect nou, nu este o reparaţie. Şi, atunci, trebuie să faci un proiect nou de investiţie. Doar că ne-a blocat ultima Ordonanţă de Guvern, prin care ni s-a redus foarte mult din cheltuieli şi, practic, nu mai putem să facem această investiţie. Dar sunt absolut sigură că putem s-o facem la anul. Proiectul este făcut, o să vi-l şi prezentăm. Dacă ştiam că o să discutaţi despre asta, îi spuneam domnului Pătru să ne pună la dispoziţie proiectul, ca să-l vedeţi pe smart board. Noi vrem s-o facem.”, a vorbit primăriţa Elena Lasconi despre motivul care împiedică nu numai punerea în aplicare a proiectului parcării de la Balada, ci şi continuarea lucrărilor de asfaltare în zonele din Câmpulung în care ADP a intrat cu freza. Sunt străzi pe care s-au frezat anumite tronsoane, după care lucrarea a încetat, din motivul enunţat de şefa Executivului.

Pentru ca oamenii să înţeleagă: administraţia publică locală nu merge pe proiectul parcării supraterane făcut în timpul lui Liviu Ţâroiu, ci va fi o parcare normală, „cuplată” cu spaţiu verde. Aşadar, nu va fi cazul ca vişoienii de la Balada să-şi facă griji că va apărea o construcţie între blocuri, care să „sufoce” spaţiul şi mai mult.

Legat de acelaşi subiect al spaţiului interior al blocurilor de la Balada, administratorul Octavian Ionescu a solicitat Primăriei ca o echipă a ADP să treacă periodic pe acolo, pentru a curăţa zona de mărăcini. El a încercat să facă acest lucru, dar este nevoie de o echipă în regulă, la câtă suprafaţă este de igienizat. La final, administratorul a rugat-o pe Elena Lasconi să-l anunţe când mai ajunge în zonă, fiindcă vrea să fie prezent la discuţiile din teren cu oamenii. „Când vreţi să mai veniţi prin zonă, să ia cineva legătura cu mine, să fiu şi eu acolo când veniţi. Aţi mai fost prin zonă şi n-am ştiut că veniţi.”, a afirmat acesta. „Săptămâna viitoare sunt acolo.”, l-a anunţat Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!