18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Coşurile de gunoi de pe bulevard, distruse de delincvenţi rataţi de Poliţia Locală. Irosim cu acest serviciu inutil peste 3 milioane de lei!

Că Poliţia Locală este mai mult decât o pagubă la casa omului, fiind, pur şi simplu, o bătaie de joc la adresa banului public, se vede şi în starea revoltătoare în care au ajuns o parte dintre coşurile de gunoi amplasate, vara trecută, pe Bulevardul „Pardon”. Recipientele provenite din sponsorizările celor care au sprijinit demersul de completare a investiţiei de amenajare a centrului cu bunurile care lipseau din proiectul lui Liviu Ţâroiu n-au avut viaţă lungă. Nişte oameni de nimic fie s-au urcat pe ele, fie le-au lovit zdravăn, încât le-au îndoit partea superioară, care s-a înfundat din cauza greutăţii ori a izbiturii. Parcă era vorba că avem un post fix al Poliţiei Locale pe Bulevardul „Pardon”, care să păzească mobilierul stradal, plantele ornamentale şi curăţenia, care nu se păstrează nici măcar o oră după trecerea muncitorilor de la Salubritatea ADP-ului.

Postul fix s-a dizolvat de la căldură ori, mai degrabă, de la sine, pe fondul inacţiunii dovedite în cei 15 ani de existenţă ai unui serviciu, care a ajuns să ne coste 3,42 milioane de lei anual! Aţi citit bine: prăpădim într-un an suma cu care s-ar fi putut crea un parc pentru copii, căci tot cer oamenii spaţii de recreere pentru cei mici, după ce le-au văzut pe cele din Grui şi Vişoi. O Poliţie Locală formată din oameni responsabili ar fi defilat cu răufăcătorii, ca să demonstreze măcar că merită mărirea normei de hrană la 48 de lei pe zi calendaristică! De unde! Oamenii aceştia n-au nicio ruşine faţă de efortul comunităţii, din ai cărei bani s-au plătit şi aceste coşuri de gunoi distruse, pe care ei se fac că nu le văd.

  • Parte din noile coşuri de gunoi ale bulevardului au fost deja vandalizate

Pentru că trăim într-o comunitate care, din păcate, emană constant o oarecare rezistenţă la nou, la modernizare, nu putem trece cu vederea faptul că noul mobilier stradal de pe bulevard a fost deja vandalizat. Paradoxal, cerem să fie frumos, dar nu ştim să păstrăm frumos şi să apreciem.

Este vorba, mai exact, de noile coşuri de gunoi selectiv, care au fost lovite în partea superioară, rezultând astfel deformarea acestora, ceea duce nu numai la un aspect neplăcut. Dar acest lucru denotă că sunt destule persoane rău-intenţionate, împotriva cărora Poliţia Locală nu are niciun efect, aceştia din urmă fiind mai mult absenţi decât prezenţi. Iar de sancţiuni, pedepse ori exemple de bune practici nici nu poate fi vorba, când ei se deplasează la diverse acţiuni de rutină doar dacă sunt trimişi de vreun superior din Primărie, nicidecum pentru că asta le este fişa zilnică a postului. La fel cum fac şi când sunt trimişi să elibereze locul şi să sancționeze şoferii parcaţi în capătul bulevardului, în faţa indicatoarelor cu „Interzis”, unde stau 15-20 minute, atât cât îi vede superiorul, după care pleacă numaidecât şi dau impresia că se ascund pe te miri unde (la umbră, probabil), astfel încât nu dai de ei niciodată când e nevoie să intervină la anumite situaţii, precum cea descrisă în deschiderea articolului.

De ce? Pentru că aceștia nu au iniţiativă, nu-şi fac un program de patrulă prin rotaţie şi lasă mereu impresia că nu doresc să sprijine bunul mers al lucrurilor în ceea ce privește eliminarea sau, cel puţin, minimizarea vandalizărilor şi neregulilor care se petrec zilnic în oraş.

Nu doreşte nimeni să aducem bani la bugetul local din amenzi nejustificate, însă dacă nici atunci când se întâmplă aproape zilnic ceva care ar fi urmat teoretic de o potenţială sancţiune, iar ei nu sunt prezenţi la datorie şi, practic, la fişa postului, atunci să nu se mai plângă mereu că are lumea ceva cu ei.

  • Prăpădim 3,4 milioane de lei anual cu o Poliţie Locală încremenită    

Ca să vă convingeţi de uşurinţa cu care se aruncă pe fereastră bani cu care s-ar putea face atâtea investiţii, vom puncta cât ne costă în acest an un serviciu a cărui restructurare a fost împiedicată, în mandatul trecut, de opoziţia PSD. În bugetul pe 2024, s-au prevăzut pentru funcţionarea Poliţiei Locală, cu tot ce presupune această activitate – cheltuieli de personal şi bunuri şi servicii – un total de 3.427.520 lei. 3.232.000 lei reprezintă cheltuiala de personal, în care intră salariile (2.538.000 lei), cheltuielile salariale în natură (634.000 lei), normele de hrană (580.000 lei), voucherele de vacanţă (54.000 lei) şi contribuţiile (60.000 lei), la care se adaugă consumul necesitat de bunuri şi servicii în valoare de 195.520 lei. Adică ce plătim din bugetul local pentru carburanţi, uniforme şi echipament, deplasări, furnituri de birou, poştă, telecomunicaţii, radio, tv, internet, alte bunuri pentru întreţinere şi funcţionare, plus alte cheltuieli din această categorie. Ce „oferă” beneficiarii acestor sume în schimb vedem cu toţii la o simplă trecere prin oraş.

Şi dacă n-au fost pe fază să-i prindă în flagrant pe golanii care şi-au bătut joc de bunurile publice, i-ar fi putut depista urmărind înregistrările camerelor de supraveghere. Dar e prea complicat, cum e complicat să-i identifice pe cei care, în mod intenţionat, aruncă gunoiul lângă coşuri.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!