3.3 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Bigamie politică la Marian Vlad. Liberalii habar n-au pe câte cărări de partid umblă membrii săi

1 Decembrie, ziua în care politicienii fac paradă cu coroane la monumentele martirilor din războaie, a umplut Facebook de feţe vechi şi noi din oferta partidelor locale. Mai să nu aibă loc străchinile cu fasole, puzderia de steaguri tricolore şi de cetăţeni costumaţi în port popular, ca semn al dragostei de România, de batalionul de oameni politici, răspândiţi virtual după apartenenţa politică! Nefericită alegerea unora care, în goana după material foto pentru contul online, personal şi de partid, s-au dat de gol că le place să cânte la mai multe mese! Facebook deconspiră umblatul pe mai multe cărări (politice) al unora, prieteni şi cu foştii, şi cu actualii. Liberalul Marian Vlad, debusolat de fragmentarea PNL, nu se hotărăşte, pesemne, în ce tabără liberală face figuraţie. Şi atunci face în amândouă. Şi în PNL, şi în Forţa Dreptei, înfiinţată de Ludovic Orban, cu ajutorul, în Argeş, a amicilor Adrian Miuţescu şi Emanuel Soare.

  • Liberalii îl împart pe Marian Vlad cu Forţa Dreptei

Pe 27 noiembrie 2022, liderii argeşeni ai partiduleţului lui Orban, un preşedinte cu susţinători fideli în judeţ, anunţau „lansarea Forţei Dreptei Bucureşti” şi se trăgeau în poză, ca mărturie a prezenţei lor în Capitală, „împreună cu câţiva colegi de la Forţa Dreptei Câmpulung Muscel.” Menţiunile îi aparţin fostului prefect Emanuel Soare, un tip simpatic, de altfel, care a consemnat momentul politic.

Între colegii câmpulungeni îl remarcăm pe Marian Vlad, un mic întreprinzător local, care s-a strecurat în poza „drepţilor” în zona centrală. A fost omul la Bucureşti cu valorile judeţului? A fost! Este recunoscut drept un coleg şi, prin urmare, membru al Forţei Dreptei? Este!

Câteva zile mai târziu, altă şedinţă foto interesantă pentru Marian Vlad. De Ziua Naţională a României, cine a ţopăit fix în centrul fotografiei de partid – de data aceasta, alt partid, PNL Câmpulung – în momentul depunerii coroanei la Monumentul Eroului Necunoscut din Piaţa Jurământului? Marian Vlad, de la Forţa Dreptei. Şi pe 1 Decembrie, acesta a ocupat cea mai centrală poziţie în cadrul grupului de liberali tradiţionali. Omul avea trei colegi de-a dreapta şi trei de-a stânga, fiind, practic, cel mai important politician de la PNL Câmpulung, de vreme ce era flancat într-o simetrie perfectă de „subordonaţi”.

Privind fotografia istorică din ziua de 1 Decembrie, cu liberalii în faţa monumentului, n-ai cum să nu zâmbeşti văzându-i locul lui Bogdan David. Păi, tocmai el, marele şi gălăgiosul preşedinte de partid, bun şi la „mişto-uri”, după cum s-a lăudat în Consiliul Local, a ajuns ultima găină în partid, ca să fie poziţionat la marginea grupului?! Să nu faci „mişto” de el, cum îi place lui să se exprime, dacă s-a lăsat umilit de „traseistul” partidului? Oare, nu era locul lui unde s-a înfipt Vlad? Oare, nu trebuia să-l aibă lângă el pe ditamai secretarul de stat Iani Popa?

Dacă oamenii n-au făcut o strategie dinainte, au ajuns în mijloc valorile organizaţiei: Marian Vlad şi Mirela Enăchescu, preşedinta femeilor liberale care, cu mâinile împreunate pe burtă, a avut o poziţie bizară în timpul momentului solemn. Asta după ce, pe durata întregului ceremonial, a avut o poziţie nepoliticoasă. Cu o mână îşi asigura live-ul pentru Facebook, de parcă filma concertul Clejanilor pe stadion, nu un ceremonial militar, iar cealaltă o avea înfiptă până la cot în buzunar. „Norocul” ei că n-a fost singura cu mâinile ţinute ca la piaţă, căci am remarcat o altă doamnă politician exact în aceeaşi poziţie de vânzătoare de pătrunjel în aşteptarea clienţilor. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!