3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Vineri după amiază, sunteţi invitaţi la Muzeu. Seminar de istorie românească „Din vremea lui Caragea”

Vineri, 9 decembrie 2022, ora 16.00, Secţia de Istorie şi Artă Plastică din cadrul Muzeul Municipal Câmpulung va găzdui un seminar de istorie modernă românească, intitulat „Din vremea lui Caragea”, organizat de studenţii şi masteranzii specializării Istorie de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie şi Arte – Universitatea din Piteşti, în colaborare cu Asociaţia Historia Renascita.

Sub directa îndrumare a profesorilor, conf.univ.dr. Claudiu Ion Neagoe şi asist.univ.drd. Ovidiu Vasile Udrescu, studenţii şi masteranzii vor încerca să reconstituie cele mai importante aspecte ale domniei lui Ioan Gheorghe Caragea, domn al Ţării Româneşti în perioada 1812 – 1818, pe baza surselor istorice existente şi a unui număr apreciabil de lucrări de specialitate, considerate relevante pentru acest demers.

Prin intermediul acestui important eveniment cultural – ştiinţific, participanţii se vor familiariza cu tipul de prezentare şi dezbatere publică. Totodată, studenţii şi masteranzii vor avea posibilitatea de a îşi pune în valoare cercetările întreprinse anterior, cu intenţia clară de a suscita interesul publicului larg cu privire la o temă prea puţin cunoscută din istoria modernă a românilor.

Pentru o mai bună ilustrare a domniei lui Caragea, respectiv a perioadei de final a epocii fanariote în Ţara Românească, membrii Asociaţiei Historia Renascita vor realiza o reconstituire a veşmintelor şi a echipamentului unei categorii militare din vremea domnului fanariot, aceea a arnăuţilor.

Evenimentul se va încheia cu o succintă prezentare a lucrării „Arnăuţii în Ţările Române, între secolele al XVIII-lea şi al XIX-lea, apărută la Editura Mega din Cluj, în acest an.

„Cu acest prilej, avem deosebita plăcere de a vă invita să luaţi parte la acest simpozion care, cu siguranţă, o să vă capteze atenţia prin subiectul pus în discuţie şi prin „cadoul” ilustrativ oferit de către organizatori.”, transmit cei implicaţi în realizarea acestui eveniment deosebit, din partea organizatorilor: conf.univ.dr. Claudiu-Ion Neagoe şi asist.univ.drd. Ovidiu Vasile Udrescu, iar din partea gazdelor: managerul Muzeului Municipal Câmpulung, Alexandru Oprea. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!