8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Patru subalterni ai directorului Oprea, avansaţi în 2019

 

Patru angajaţi ai Muzeului Municipal se pregătesc să avanseze profesional, după votul de ieri după amiază al Consiliului Local Câmpulung, care a luat în discuţie o solicitare a managerului Alexandru Oprea. Intră în categoria formalităţilor începutului de an aprobarea statelor de funcţii şi a organigramelor instituţiilor subordonate, cu atât mai mult cu cât în cadrul lor se produc schimbări, aşa cum sunt cele despre care urmează să relatăm. Schimbări care aduc funcţii mai bune şi mai bine salarizate. Cei patru muzeografi propulsaţi profesional, prin hotărârea Consiliului Local referitoare la Planul de ocupare a funcţiilor contractuale pe 2019 şi Statul de funcţii aferent acestui an, sunt Sorina Elena Cîrstoiu, Costin Peligrad, Livia Pitulan şi Mihai Valentin Ionescu. Mai trebuie să precizăm că avansările nu se produc imediat după votul de ieri, ci la data la care sunt îndeplinite condiţiile de către beneficiarul deciziei.

Aprobarea avansărilor, cerută la început de an, pentru a prevedea în buget banii de salarii mărite   

Pe 8 februarie 2019, directorul instituţiei culturale a întocmit o adresă pentru Primăria Câmpulung, prin care a solicitat, în esenţă, aprobarea noii grile de salariaţi, aferentă anului în curs. Precedentul stat de funcţii primise girul aleşilor locali pe 31 ianuarie 2018, pentru o structură de 19 funcţii contractuale, din care două de conducere, restul de execuţie. Din totalul funcţiilor, precizează informarea directorului Oprea înaintată superiorilor din forul legislativ al municipiului, una îşi aşteaptă ocupantul, fiind vacantă. 

În cursul acestui an, patru angajaţi ai Muzeului Municipal îndeplinesc condiţiile pentru promovare într-un grad profesional superior: Sorina Elena Cîrstoiu, muzeograf, care, începând cu 1 iunie 2019, îşi schimbă gradul profesional din II în I; modificare valabilă şi în cazul colegului muzeograf Costin Peligrad, cu precizarea că promovarea se produce de la data de 1 noiembrie 2019; Livia Pitulan, un muzeograf mai experimentat, avansează de la gradul profesional I la IA, tot la 1 iunie 2019; iar, la 1 noiembrie 2019, este programată propulsarea muzeografului Mihai Valentin Ionescu în condiţiile colegei Pitulan. 

Potrivit Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, „promovarea personalului contractual din sectorul bugetar în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant, iar, în situaţia în care nu există un asemenea post, se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acesta este încadrat într-unul de nivel imediat superior.” Acelaşi act normativ stabileşte că „promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din trei în trei ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul „foarte bine”, cel puţin de două ori în ultimii trei ani de activitate, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare (…)”. 

De asemenea, „ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe funcţii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate în buget.” Or Muzeul Municipal s-a mişcat cu cererea de aprobare a promovărilor de către Consiliu destul de repede, pentru ca bugetul care urmează să-i fie aprobat să includă şi cheltuiala cu salariile mai mari ale proaspăt avansaţilor. 

Bănuind – spunem „bănuind”, deoarece relatarea noastră precede şedinţa Consiliului Local de aseară -, că n-au fost impedimente la votul care ajuta nişte specialişti să avanseze în carieră, în condiţiile prevăzute de lege, solicitarea directorului Alexandru Oprea a încheiat, într-o notă pozitivă, subiectele ordinii de zi. Împrospătăm informaţia referitoare la colectivul Muzeului Municipal, care este format din următorii angajaţi: 

=Manager Alexandru Oprea (grad profesional II, studii superioare); 

 

Serviciul Patrimoniu Muzeal şi Valorificarea Patrimoniului

=Sanda Safta, şeful serviciului (grad profesional II, studii superioare);

=Costin Peligrad, muzeograf (grad profesional I, studii superioare);

=Sorina Elena Peligrad, muzeograf (grad profesional I, studii superioare);

=Mihai Ionescu, muzeograf (grad profesional IA, studii superioare);

=Livia Pitulan, muzeograf (grad profesional IA, studii superioare);

=Gabriel Ion Anghelescu, supraveghetor (studii medii);

=Mironica Zepiş, supraveghetor (studii medii);

 

Compartiment Conservare – Restaurare

=Ionuţ Fuscel, restaurator (grad profesional II, studii superioare);

=Consuela Grecu, conservator (grad profesional IA, studii superioare);

=Rodica Niţu, conservator (grad profesional IA, studii superioare);     

 

Compartiment Contabilitate – Resurse Umane

=Emanuela Ştefănescu, referent de specialitate (grad profesional I, studii superioare);

=Gabriela Negoescu, referent de specialitate (grad profesional III, studii superioare);

 

Compartiment Administrativ 

=Gheorghe Şerban, muncitor (grad profesional I, studii medii);

=Florin Grecu, paznic (studii medii); 

=Nicolae Pitulan, paznic (studii medii);

=Laurenţiu Vasile, paznic (studii medii);

=Theodor Vidroiu, paznic (studii medii).

Al cincilea paznic este recrutat în această perioadă, fiind în derulare concursul pentru ocuparea slujbei vacante. Proba scrisă este programată pe 7 martie 2019, iar interviul, pe 12 martie.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!