25.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Ministrul Energiei,  Anton Anton, în vizită la centrala de la Vidraru

 

Ministrul Energiei, Anton Anton, s-a aflat luni, 25 februarie, într-o vizită de lucru în judeţul Argeş. Aici, s-a întâlnit cu prefectul Emilian Dragnea şi cu reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Argeş. În partea a doua a zilei, ministrul Energiei s-a deplasat la Vidraru, acolo unde, însoţit de Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei, şi Simona Brătulescu, preşedinte al ALDE Argeş, s-a întâlnit cu conducerea Hidroelectrica. „Am fost la Vidraru, în speţă la Hidroelectrica, nu doar în calitate de ministru, ci şi ca specialist în maşini hidraulice. Hidroelectrica este una dintre companiile de succes şi îmi doresc foarte mult să-şi îndeplinească obiectivele propuse cu celeritate. Tehnologiile folosite în momentul construirii barajului Vidraru sunt, în mod evident, depăşite, la fel ca  maşinile folosite, chiar dacă starea în care se află este încă una rezonabilă. De aceea îmi doresc ca Hidroelectrica să-şi îndeplinească programul de retehnologizare cât mai rapid.”, a declarat ministrul Anton Anton. „Suntem în perioada deţinerii preşedinţiei la nivel european. Nu este deloc uşor. Din punct de vedere al domeniului de care răspund, am făcut un pas important prin aprobarea directivei de gaze, directivă băgată sub preş de fosta preşedinţie bulgară. Noi am analizat-o de la început, încă din primele două săptămâni, şi, în următoarele trei săptămâni, directiva de gaze a fost aprobată de aproape toate statele, cu excepţia Bulgariei, şi cu un singur amendament venit din partea franco-germană. Nu vreau să spun că această realizare ar fi cea mai importantă din mandatul preşedinţiei ţării noastre, dar cu siguranţă că este una dintre cele mai semnificative. Asta dovedeşte că, în ciuda imaginii pe care unii doresc să o creeze, avem oameni bine pregătiţi, avem profesionişti care îşi văd de treaba lor.”, a continuat ministrul.

În cadrul unei conferinţe, despre vizita lui Anton Anton a vorbit şi secretarul de stat, Robert Tudorache, preşedintele ALDE Piteşti: „Vizita la Hidroelectrica a fost una foarte importantă. Sperăm ca, anul acesta, să se finalizeze licitaţia pentru proiectul de retehnologizare al amenajării hidroenergetice Vidraru. Investiţia, în valoare de 90 de milioane de euro, va crea plus valoare atât pentru ţară, cât şi pentru judeţ.” “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!