1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Deszăpezirea drumurilor, acoperită

Mii de tone de nisip şi sare sunt pregătite pentru perioada de iarnă. Acestea sunt concluziile prezentate de prefectul de Argeş Cristian Soare, după şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Totodată, pentru găzduirea temporară a persoanelor fără adăpost sunt 13 locaţii, unde pot sta 278 de persoane.

La sfârşitul lunii trecute, s-a aprobat, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Planul de măsuri pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice sezonului rece 2016 – 2017. Au fost aprobate stocurile de material antiderapant, precum şi numărul de utilaje care vor acţiona pe drumurile naţionale, judeţene şi locale pentru deszăpezire. „Pe drumurile naţionale vor acţiona 97 de utilaje (în 11 baze de deszăpezire) şi avem aprobate stocuri de sare (1.328 de tone) şi nisip (990 de tone). Pe drumurile judeţene vor acţiona 124 utilaje (în 6 districte) şi avem pregătite 1.615 de tone de sare şi 1.097 de tone de nisip. Pe drumurile locale şi în oraşe vor acţiona 420 de utilaje şi avem aprobate stocuri de 1.543 de tone de sare, 6.380 de tone de nisip şi 62 de tone clorură de calciu.”, a explicat prefectul de Argeş Cristian Soare. În ce priveşte persoanele fără adăpost, în şedinţa CJSU „am aprobat măsurile de identificare şi pregătire la nivelul municipiilor şi oraşelor a centrelor sociale pentru adăpostirea temporară a persoanelor fără adăpost şi a celor aflate în situaţii de risc social în situaţia scăderii temperaturilor. Astfel, la nivelul judeţului avem 13 locaţii cu o capacitate de cazare de 278 persoane”, a mai completat Soare. Totodată, prefectul a precizat că va merge în cele 11 baze de deszăpezire ale Drumurilor Naţionale pentru a verifica dacă există toate stocurile de sare. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!