9.1 C
Campulung Muscel
08/10/2024

Primarul de la Mihăeşti nu se lasă şi mai candidează o dată

Vizitând Primăria Mihăeşti, ca să aflăm ce planuri au autorităţile locale pentru anul 2016, primarul Gheorghe Matei ne-a declarat: „Comuna Mihăeşti este, ca mărime, a doua localitate rurală din judeţ, după Bascov. Bugetul pe anul 2016 este de 30 de miliarde de lei vechi, bani proveniţi din taxe şi impozite şi de la Consiliul Judeţean, care vor fi folosiţi pentru realizarea de investiţii importante, respectiv reţeaua de apă de la Drăghici, cu acest sat finalizându-se reţeaua de apă în cele şapte sate, Mihăeşti, Drăghici, Valea Popii, Văcarea, Furnicoşi, Valea Bradului şi Rudeni. Este prevăzută modernizarea reţelei de drumuri, aproximativ 7 km. Din accesarea fondurilor europene, în plan este construirea unui cămin cultural nou în Mihăeşti, cel vechi fiind insuficient pentru desfăşurarea activităţilor culturale ale tinerilor şi vârstnicilor. Tot prin accesarea de fonduri europene am reabilitat 3 şcoli şi jumătate, cealaltă jumătate urmând a fi finalizată anul acesta. Comuna Mihăeşti are reţea de gaze, în 2016, urmând să dezvoltăm această reţea şi sperăm ca şi firmele care se ocupă cu racordarea la reţeaua de gaze să cofinanţeze aceste lucrări. 

Un alt proiect este reabilitarea Căminului Cultural de la Valea Popii, iar ca proiect de viitor ar fi construirea unei grădiniţe sau unui after-schol, deoarece copiii din sate sunt peste 300 de suflete, grădiniţele actuale fiind insuficiente. Comunitatea de rromi numără 600-700 cetăţeni declaraţi, în realitate ei fiind mult mai mulţi, în jur de 1.200-1.300. Mulţi dintre ei sunt plecaţi în străinătate, unii – sezonieri întorcându-se cu bani şi construidu-şi case.

Ca plan îndepărtat avem realizarea reţelei de canalizare, în toate satele. Din punct de vedere al turismului nu stăm grozav, nu este o zonă turistică, avem vreo două pensiuni, care funcţionează ocazional. Există şi hanul de la drum, din pădurea Mihăeşti, care aparţine unui cetăţean, actualmente este în stare de degradare, noi sperăm să-l reabiliteze şi  să-l repună în circuitul turistic. Avem şi mulţi cetăţeni din Bucureşti, care şi-au construit case în zonă, datorită liniştii, peisajelor frumoase, dar şi pentru că avem o infrastructură bună.

Atracţii turistice ale comunei sunt Parcul Dendrologic (57,5 hectare), Biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din satul Valea Bradului, datând din anul 1767, şi Biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Furnicoşi, care datează din anul 1810. La alegeri voi candida, neştiind sigur dacă voi candida ca independent sau din partea vreunui partid, acum suntem în negocieri. Am şi contracandidaţi, unul dintre ei fiind din partea PNL-ului.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!