27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Primăria Lereşti pregăteşte un proiect pentru „Poarta de intrare în localitate”

La Lereşti se pregăteşte realizarea unui proiect care, cu siguranţă, va suna bine pentru mulţi localnici. În fotografiile vechi apare poarta de intrare în localitate, pe care actuala administraţie o vrea reconstituită cu ajutorul unor proiectanţi, care vor recomanda cea mai bună soluţie arhitecturală, care să se potrivească unei comune cu statut de „staţiune turistică de interes local”. Alina Fianu, de la Primăria Lereşti, ne-a amintit tuturor de acest detaliu al imaginii trecute a Lereştiului, postând o captură din filmul despre nunta americanilor de acum 51 de ani.

Primarul Marian Toader şi-a propus să recreeze poarta care, odinioară, le ura vizitatorilor „Bine aţi venit în comuna noastră!”. Este de aşteptat ca arhitecţii să propună o variantă diferită de ceea ce a fost, pe măsura frumuseţii localităţii unde lucrurile pozitive se succed într-un ritm mai bun decât în mediul urban.

Pe 28 iunie 2024, autorităţile locale de la Lereşti au contractat serviciile firmei de proiectare bucureştene H.V.I.D. Consulting Group SRL, pentru a întocmi documentaţia tehnică pentru obiectivul „Poarta de intrare în localitate”. Preţul serviciului furnizat de partenerul de contract se cifrează la 47.600 lei. „Pachetul” pe care proiectantul îl va presta pentru Primăria Lereşti include: documentaţia pentru avizarea lucrărilor de intervenţii, verificarea tehnică a documentaţiilor, documentaţiile pentru avize, documentaţia în vederea obţinerii autorizaţiei de construire, proiectul tehnic şi detalii de execuţie, plus asistenţa tehnică din partea proiectantului.

Aşadar, a fost bifată prima formalitate necesară într-un şir de acţiuni obligatorii înainte să se ajungă la execuţia acestui simbol al comunei. Abia după ce va fi predată documentaţia de proiectare, Primăria va întreprinde achiziţia pentru desemnarea constructorului, despre care vom relata la momentul potrivit.

Sursa foto: Facebook Alina Fianu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!