După şase luni de sistare – pentru a doua oară – a lucrării de amenajare a Bulevardului „Pardon”, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Argeş, instituţia folosită de PNL ca instrument păgubos de campanie electorală, a permis reluarea şantierului. Acest deznodământ îl anticipa şi primăriţa Elena Lasconi înainte de alegerile locale, cu convingerea că şeful ISC Argeş, Florin Barbu, va aştepta să treacă data de 9 iunie 2024, după care dădea avizul dorit de municipalitate. Ceea ce s-a şi întâmplat. După scrutinul pierdut dezastruos de formaţiunea politică servită de Barbu, nu avea rost să persiste blocajul în care se găseşte investiţia centrală, a cărei continuare depinde acum de voinţa omului de afaceri George Răuţoiu. Teoretic, lucrătorii lui George Răuţoiu trebuie să revină pe frontul de lucru lăsat baltă în luna noiembrie a anului 2023. Şi trebuie să revină urgent, întrucât, în cel mult o lună, constructorul trebuie să finalizeze „chinul”, de care nici el nu este străin. Pe lângă politic, George Răuţoiu are partea lui de vină, lucrând cu o lentoare nescuzabilă, care a permis stoparea cu repetiţie a intervenţiilor de amenajare.
- ISC Argeş şi-a încheiat rolul într-o piesă cu final dezastruos pentru „regizorii” ei
Toamna trecută, investiţia de amenajare a Bulevardului „Pardon” ajunsese la un stadiu de 97,11% în momentul în care trimişii ISC Argeş, în frunte cu şeful lor, au venit la Câmpulung şi au verificat, metru cu metru, hârtie cu hârtie, ce au lucrat oamenii lui George Răuţoiu.
Expertiza tehnică, impusă Primăriei de ISC, care a găsit, pentru a doua oară, o cale de a bloca principala investiţie a Câmpulungului, a privit stadiul lucrărilor executate pentru obiectivul „Reabilitarea străzii Negru Vodă şi a străzii Republicii, de la intersecţia cu strada Poenaru Bordea, până la intersecţia cu strada Petre Zamfirescu”, titulatura proiectului întocmit în mandatul 2016-2020. Vă amintim că proiectarea şi execuţia acestui contract au făcut obiectul unui contract câştigat în februarie 2019, în mandatul lui Liviu Ţâroiu, de asocierea formată din cele trei firme ale familiei Răuţoiu: Conteh Barengott, din Târgovişte, Group Concif, din Stoeneşti, şi Ratelen Construct, din Cetăţeni.
Din cauza procesului declanşat de prefectul PNL Radu Perianu, care a sistat şantierul vreme de un an, din primăvara lui 2022, până în primăvara lui 2023, autorizaţia de construire emisă pe 13 decembrie 2019 a fost prelungită de la data de 1 septembrie 2023 până pe 1 septembrie 2025.
Primăria a comunicat Inspectoratului de Stat în Construcţii Argeş raportul de expertiză a investiţiei de reabilitare a Bulevardului „Pardon” pe 29 februarie 2024, în ziua în care a primit documentul de la specialistul care l-a întocmit. La acel moment, ISC a fost destul de rapid în comunicare, transmiţând, o săptămână mai târziu, pe 7 martie 2024 – conform datei de ieşire din instituţie -, ce pretenţii are legat de conţinutul expertizei, care evident că nu avea cum să convină din prima şefului instituţiei, un apropiat al PNL şi al Alinei Gorghiu.
„Menţinem măsura de oprire a lucrărilor stabilită prin procesul verbal de control nr.(…)/03.11.2023”, a fost verdictul de acum aproape patru luni, comunicat de şeful Florin Răzvan Barbu Primăriei Câmpulung. Aşadar, încă trei luni – martie, aprilie şi mai – de blocaj al unei lucrări sistate începând cu 3 noiembrie 2023, după un nou control efectuat la sesizarea arhitectei căreia i se „datorează” mingea servită liberalilor şi la începutul anului 2022. Care, prin procesul iniţiat cu o grabă uluitoare de prefectul Radu Perianu, în primăvara anului 2022, au reuşit oprirea lucrării până în primăvara lui 2023.
După alegeri, ISC Argeş a trimis răspunsul aşteptat de Primăria Câmpulung. La şedinţa Consiliului Local de ieri după amiază, Dana Buzescu, şeful Serviciului Dezvoltare Urbană al Primăriei Câmpulung, a anunţat ce mai este de făcut. „Ce vă pot spune în acest moment este că, în urma punctului de vedere emis de ISC, s-a decis ca să se reia lucrările pe bulevard. În cel mai scurt timp, o să se dea ordinul de reluare a lucrărilor. Vor mai fi lucrări de aproximativ 3% din totalul de realizat. În maximum o lună, se va finaliza partea de execuţie totală a lucrărilor, urmând a se propune efectuarea recepţiei.”, a precizat aceasta.
Mult de lucru n-ar mai fi. Executantul va pava cu piatră cubică zona din capătul bulevardului de la Biserica „Sfântul Nicolae” – Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”.