19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

O vârstnică a sărit la Elena Lasconi că-şi rupe tălpile pe bulevardul de pe care au dispărut gropile

Foto: În centrul imaginii, bătrâna nemulțumită, încojurată de oameni care apreciază noul aspect al bulevardului

Declaraţiile de presă pe care primăriţa Elena Lasconi le-a oferit, astăzi, jurnaliştilor, cu ocazia amplasării jardinierelor şi bolarzilor pe Bulevardul „Pardon”, au fost întrerupte de o vârstnică nemulţumită de aspectul centrului. Femeii nu-i convine investiţia prin care au fost eliminate craterele în care intrai cu tot piciorul! Ce i-a strigat pensionara Elenei Lasconi? „Aţi distrus oraşul acesta, bulevardul acesta era tradiţia oraşului! Ni l-aţi distrus! N-aţi pus o bancă, doamnă, ca să stea un bătrân pe care îl leapădă puterile! Unde sunt? Unde le-aţi dus? Nu aţi făcut nimic, decât aţi distrus în oraşul acesta! Ce rost are pavajul acesta unde îţi rupi tălpile până traversezi? Pentru ce aţi făcut trotuarele acestea de 2 lei? Pentru ce? Nu aţi făcut nimic, decât rău acestui oraş! Să veniţi la alegeri din nou! Să veniţi! Aţi deranjat bulevardul care era bulevard de tradiţie!”

Curiozitatea noastră este dacă nu-şi rupea picioarele şi pe bulevardul brăzdat de cratere, o ruşine pentru centrul municipiului! Şi în ciuda faptului că ne făceam de râs în faţa celor care tranzitau Câmpulungul, aşa a arătat oraşul câteva decenii bune. Cu bulevardul fisurat dintr-o parte în cealaltă, mărginit de o tuia deprimantă şi un gard în aceeaşi notă de jenant precum spaţiul de promenadă. Dar atunci pensionara nu era îngrijorată pentru siguranţa picioarelor care, chipurile, n-o mai ţin acum, pe o suprafaţă reabilitată, nou-nouţă, pe care ţi-e mai mare dragul să te plimbi.

Dacă proiectul se realiza în timpul lui Liviu Ţâroiu, investiţia se rezuma la o asfaltare a carosabilului şi o pavare a trotuarelor. Punct. Fără floră, fără mobilier stradal – bănci, coşuri de gunoi, jardiniere -, fără niciun plus pentru estetica centrului! Ba chiar era alterată sever imaginea bulevardului, prin montarea unor garduri metalice în locul împrejmuirii din tuia.

Câmpulungenii atraşi de agitaţia pozitivă de pe bulevard, unde se montează primele dotări care îmbunătăţesc aspectul centrului, au ripostat la acuzele bătrânei care, răuvoitoare să fie ori simpatizantă a altui partid, ca să nu recunoască transformarea substanţială prin care a trecut bulevardul. Oamenii au vociferat că în nici un alt mandat nu s-au realizat atâtea lucruri pentru oraş ca în mandatul Elenei Lasconi, datorită căreia au venit la Câmpulung fondurile necesare derulării acestei investiţii, pe care Liviu Ţâroiu a lăsat-o fără finanţare când a părăsit funcţia. Şi tot datorită ei a fost completată lucrarea cu dotările omise din proiectul lui Ţâroiu, convingând agenţii economici să sprijine cu bani achiziţionarea lor. 550.000 de lei este suma colectată din sponsorizări până în acest moment.

„E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!