27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Raluca Berevoianu este noul medic pediatru al Spitalului Câmpulung

Raluca Berevoianu este noul medic pediatru al Spitalului Municipal Câmpulung, după promovarea concursului desfăşurat la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Administraţia unităţii medicale locale şi-ar fi dorit să recruteze doi medici pediatri, însă şi-a manifestat dorinţa de a profesa aici – prin înscrierea la concurs – unul singur. Aşadar, un post din cele două disponibile în cadrul Secţiei Pediatrie, pentru care s-au căutat ocupanţi, la începutul acestei veri, a revenit unei doctoriţe cu origini câmpulungene, care se alătură astfel echipei de medici ai Spitalului Municipal, aflat pe mai departe în căutare de personal cu pregătire superioară. De curând, s-a încheiat şi procedura vizând recrutarea a doi medici la Compartimentul Ortopedie – Traumatologie, care a generat concurenţă. S-au înscris trei ortopezi, dintre care au fost selectaţi doi.

  • Raluca Berevoianu a promovat concursul cu punctaje foarte bune

Vom dedica această relatare noului membru al echipei medicale a Secţiei Pediatrie, care a avut o comportare foarte frumoasă la examenul susţinut la începutul lunii iunie, reflectată în rezultatele obţinute: 98,75 puncte la proba clinică şi 97,50 puncte la proba scrisă.

Raluca Berevoianu, medicul specialist Pediatrie care a promovat concursul cu aceste punctaje foarte bune, este absolventă a Liceului Teoretic „Dan Barbilian”, profilul Matematică. Apoi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu. În perioada 2019-2023, a activat ca medic rezident pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” Bucureşti. În ultimii doi ani ai acestui interval, 2021-2023, Raluca Berevoianu a efectuat gărzi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia” Bucureşti.

În această vară, cariera sa intră într-o nouă etapă, prin angajarea la Spitalul Câmpulung, ca medic specialist în cadrul Secţiei Pediatrie, un domeniu care are atâta nevoie de profesionişti, cu care, încet-încet, conducerea instituţiei de sănătate completează sectoarele deficitare din punct de vedere al personalului. Secţia Pediatrie a fost reabilitată şi dotată în anul 2022, cu ajutorul Asociaţiei „La Primul Bebe”, şi arată impecabil, aşa cum este de dorit să arate toate secţiile spitalului.

Punctăm şi câteva dintre activităţile adiacente activităţii de bază a dr. Raluca Berevoianu, care concură, însă, la pregătirea sa profesională, din categoria participărilor la conferinţe şi activitate de voluntariat: premiu la secţiunea Comunicare orală la Conferinţa Naţională de Pediatrie „Ghiduri şi Protocoale în Pediatrie”, 3-6 iunie 2019, Bucureşti; participare la „The Fourth EurADO meeting”, 30-31 octombrie 2019, Tashkent, Uzbekistan; Conferinţa Naţională de Pediatrie „Ghiduri şi Protocoale în Pediatrie”, 3-6 iunie 2024, Bucureşti.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!