37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Elena Lasconi a jucat hora alături de copiii care au participat la parada costumelor populare

Pe 25 iunie 2024, la o zi după ce întreaga ţară a sărbătorit Ziua Internaţională a Iei, la Câmpulung a avut loc o paradă a costumelor populare, evenimentul fiind dedicat copiilor din zona Muscelului. Parada a început din zona Turnului Bărăţiei, de unde copiii îmbrăcaţi în straie populare au defilat pe Bulevardul „Pardon”, ajungând în Piaţa Primăriei. Pe drum, aceştia au cântat melodii populare din Muscel şi au interpretat cântece la nai.

Odată ajunşi în Piaţa Primăriei, aceştia au fost întâmpinaţi de primăriţa Elena Lasconi, care i-a felicitat pentru frumoasa defilare şi pentru felul în care s-au îmbrăcat pentru această zi. „Sunt foarte mândră că sunt româncă! Sunt foarte mândră că port acest costum din zona Muscelului şi consider că fiecare costum are o poveste şi valoarea lui vine din emoţiile cu care se încarcă persoana care îl poartă.”, a punctat Elena Lasconi.

Primăriţa a purtat un costum vechi de 70 de ani, care i-a aparţinut Lenuţei, din Văcarea, costum pe care l-a îmbrăcat ori de câte ori a participat la un moment important din viaţă. „Sunt tare mândră că port un costum cu care s-a căsătorit, acelaşi costum pe care l-a purtat atunci când a fost soacră mare pentru ambii fii, atunci când a fost la biserică, în zilele de mare sărbătoare. Asta înseamnă că acest costum are doar emoţii pozitive şi, dacă au fost lacrimi când a purtat acest costum, au fost lacrimi de bucurie şi de mândrie. Sunt sigură că fiecare costum pe care îl purtaţi are o poveste. Este important să respectăm şi să iubim asta.”, a transmis Elena Lasconi.

Toţi cei prezenţi au jucat “Hora Sânzienelor”, alături de primăriţă. În semn de apreciere, au fost acordate diplome de participare tuturor celor care au fost prezenţi la această manifestare, printre care s-au numărat elevi şi profesori ai Şcolii Gimnaziale „Theodor Aman”, meşteri populari şi copii ai Secţiei de Cusut-Ţesut din Poienarii de Muscel, Grupul de fluieraşi „Ion Arsene” din Jugur, Clasa de canto Dragoslavele, elevi şi profesori ai Colegiului Tehnic Câmpulung, elevi şi profesori din Rucăr, Ansamblul „Hora” şi Grupul Vocal „Muguraşii de la Schitu” , Ansamblul de dansuri al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, Clasa de muzică uşoară din cadrul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. Manifestările au continuat cu un spectacol de muzică şi coregrafie. Cei prezenţi au putut admira o expoziţie de costume populare şi au avut ocazia de a participa la un atelier de ţesut-cusut.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!