10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Sala de sport a Şcolii „Nanu Muscel” intră în şantier în vacanţa de vară

Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” va intra în reparaţii în această vară, pe timpul vacanţei mari, nu înainte de alegerile locale, ca să creeze un disconfort beneficiarilor care îşi ţin acolo orele de Educaţie Fizică. Este adevărat că, la sfârşitul acestei luni şi începutul lunii viitoare, Câmpulung va găzdui, pentru al doilea an consecutiv, finala Campionatului de Volei Feminin U15. După cum anunţă organizatorii, CS Muscel, în intervalul 29 mai – 2 iunie 2024, cele mai bune opt echipe ale Campionatului Naţional de Volei Feminin rezervat fetelor sub 15 ani se vor întâlni la Câmpulung pentru câştigarea titlului de campioană a României. În bugetul acestui an, există o alocare parţială pentru investiţia de îmbunătăţire a suprafeţei de joc, reclamată de voleibaliste că le afectează calitatea jocului. Din cauza timpului insuficient completării sumei, în care trebuia întreprinsă şi achiziţia serviciilor executantului, s-a preferat ca lucrarea să se desfăşoare în lunile de vară, în care şcoala va fi închisă. S-a ştiut că urmează acest eveniment sportiv important pentru comunitatea locală, care, anul trecut, a produs atâta bucurie şi mândrie, însă autorităţile n-au avut de ales: nici banii nu erau de ajuns, nici perioada nu era potrivită transformării incintei în şantier. Pentru că organizatorii competiţiei riscau să aibă o sală închisă cu totul.

  • Încă de la aprobarea bugetului, în luna februarie, Executivul a anunţat că schimbarea suprafeţei de joc nu se va face mai devreme de luna iulie  

Împrospătăm informaţia referitoare la includerea sălii de sport de la „Nanu Muscel” pe lista de investiţii a anului 2024, prin schimbarea destinaţiei celor 100.000 de lei repartizaţi continuării lucrărilor de reconversie a clădirii fostei centrale termice în sală multifuncţională. Suma identificată pe 29 februarie 2024, când s-a aprobat bugetul anului în curs, nu asigura nici necesarul pentru înlocuirea suprafeţei de joc. Pentru o investiţie completă, care să includă şi vestiarele, este nevoie de peste un milion de lei, potrivit unei estimări care nu este susţinută, deocamdată, de o documentaţie de proiectare. La începutul anului, discuţia cu profund iz electoral din Consiliul Local s-a concentrat pe 300.000 lei, tot la nivel de estimare, pentru urgenţa reclamată de jucătoare. Cei 100.000 de lei, despre care relatam că erau destinaţi clădirii multifuncţionale din fosta centrală termică, au fost direcţionaţi către sala de sport. În afara sacrificării investiţiei aflate în derulare în incinta Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel”, de la care s-a „tăiat” alocarea de 100.000 lei, s-a apelat şi la excedentul bugetar, pentru a completa cu 25.000 lei. Cu o prevedere de 125.000 lei, sala de sport a intrat în programul investiţional al acestui an.

Încă de atunci, Elena Lasconi a anunţat că va fi asigurată, în integralitatea ei, suma de 300.000 de lei. Nu s-a putut prevedea în buget de la început acest total, deoarece, în 2024, trebuie finalizată procedura de achiziţie a spaţiului privat din Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Şi tot în februarie, s-a stabilit că, din cauza etapei pregătitoare a lucrării, achiziţie plus proiectare, lucrarea va fi întreprinsă în vacanţa de vară, pentru a se putea lucra în luna iulie, iar, în august, sportivele să aibă sala la dispoziţie.

  • Ioana Marcu: „Vom începe anul şcolar cu o suprafaţă de top, cum se foloseşte la competiţiile internaţionale de volei”

Pe 18 aprilie 2024, a venit la Primărie reprezentantul unei firme de profil, pentru le arăta autorităţilor locale ce înseamnă o suprafaţă profesională pentru un teren de volei. „I-a lăsat o mostră doamnei primar, ca să înţelegeţi complexitatea ei. Dacă noi ne-am apuca acum – în luna aprilie – să o schimbăm pentru peste o lună, nu am fi gata. La Şcoala nr.3 se desfăşoară ore de sport. Nu ai cum în mijlocul anului. În vacanţa de vară este propus şi vom începe anul cu o suprafaţă de top, cum se foloseşte la competiţiile internaţionale de volei.”, a anunţat city-managerul Ioana Marcu.

  • Sălile de sport construite de Guvernul Năstase, cum avem şi noi la Şcoala fostă nr.3 şi la Liceul „Dan Barbilian”, au cele mai proaste suprafeţe de joc

Şi primăriţa Elena Lasconi a adus lămuriri legate de acest subiect urmărit şi de iubitorii de sport, şi de iubitorii de voturi – din păcate -, deşi este o nedreptate să fie exploatate electoral eforturile recompensate cu performanţe ale unor adolescente. „Pentru suprafaţa de joc a sălii de sport de la Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel”… toată lumea supărată, nervoasă, încearcă să-şi facă campanie electorală, agăţându-se de copii. O s-o facem în vacanţa de vară, nu înainte de alegeri, pentru că vreau să fac un lucru ca lumea şi vreau ca suprafaţa de joc să fie la nivel internaţional. Am mostre (n.r. Elena Lasconi a indicat grosimea apreciabilă a materialului care urmează a fi pus pe jos) ale unui material care să nu le distrugă tendoanele. Este foarte important să fie de top. N-o să fie 300.000 de lei, o să fie 500.000 de lei. Dar eu o să fac rost de aceşti bani şi o să facem acea sală „premium”. Dacă înţelegeţi că lucrurile trebuie să fie făcute ca lumea…”, a explicat Elena Lasconi de ce a fost nevoită să amâne investiţia.

Ea a amintit din nou ce s-a întâmplat la Liceul Teoretic „Dan Barbilian” şi, se pare, nu numai acolo. „M-am săturat! Am văzut o grămadă de acoperişuri de la săli de sport şi de la şcoli din Câmpulung făcute în bătaie de joc. Ştiţi spuma cu care se fixează termopanele? Au pus spumă din aceea pe acoperiş. Imaginaţi-vă! Puteţi să nu aveţi niciun pic de şcoală pe partea tehnică. Şi s-au plătit bani mulţi. Au dat cu spumă, cu vopsea şi gata! Este făcut acoperişul! În momentul în care au dat de ea razele soarelui şi ploaia, a crăpat şi a devenit burete. Acum este mai rău decât ar fi fost dacă era numai o crăpătură. Pentru că acela este un burete îmbibat permanent cu apă. Nu se poate să-ţi baţi joc în acest fel de banii câmpulungenilor. Şi aşa s-au cheltuit bani până acum.”, a precizat şefa Executivului.

Potrivit profesorului Florin Liţoi, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Nanu Muscel” a fost realizată în cadrul proiectului-pariu al lui Adrian Năstase cu Ion Ţiriac, având cele mai proaste suprafeţe pentru practicarea orelor de Educaţie Fizică şi Sport. Şi construcţia este total neatractivă, dacă este s-o analizăm doar vizual, fără a-i contabiliza neajunsurile de natură tehnică, reclamate de beneficiarii ei.

Colegiul „Dinicu Golescu”, în schimb, are o sală de sport executată bine, suprafaţa având primul pat de nisip, care asigură elasticitate la podea. Însă, de departe, cea mai bună sală de sport din Câmpulung este cea a Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”. „Însă şi aceea are nevoie de îmbunătăţiri. Şi o putem depune în cadrul unui program de eficientizare energetică, pentru a o dota cu pompe de căldură. În această direcţie mergem: vrem să facem lucruri de calitate.”, a încheiat Elena Lasconi.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!