11 C
Campulung Muscel
23/05/2024

La Stoeneşti, au început lucrările de refacere a drumului de acces către Schitul „Sfântul Ierarh Modest”

În această săptămână, la Stoeneşti, au început demersurile pentru îmbunătăţirea drumului de acces către Schitul „Sfântul Ierarh Modest”. La sfârşitul lunii februarie 2024 a fost contractată firma care va efectua aceste lucrări, Group Concif S.R.L., din Bădeni – Stoeneşti, investiţia având o valoare de 699.125,00 lei cu TVA, şi se concentrează pe amenajarea podeţelor, dirijarea apei pluviale şi pietruirea drumului local Băjan-Izlaz Merii Doi, pe o lungime de 2.5 km. Reamintim faptul că proiectul, cu toate că a fost aprobat prin hotărâre de Consiliu anul trecut, nu a putut demara din cauza unor reglementări guvernamentale, care au diminuat cheltuielile la sfârşit de an.

Drumul este unul de interes local, având construcţii de-o parte şi de alta, de interes agricol, pentru că are izlaz, dar şi de interesul Schitului, pentru că aparţine domeniului public. În prezent, echipa de muncitori lucrează la infrastructura căii de acces spre Schit, concentrându-se pe amenajarea şanţurilor pentru scurgerea apelor pluviale şi instalarea podeţelor, acolo unde este necesar. Potrivit primarului comunei Stoeneşti, Ion Marin, se va facilita şi accesul către Schitul „Sfântul Ierarh Modest”, în zona în care există o pantă destul de abruptă, încât să fie mai ușor de străbătut. „Trebuia să înceapă lucrarea de o lună, dar constructorul nu a avut oameni. Sper că în vreo două luni să fie gata, întrucât aici este lucrare bună, dar este şi o lucrare mare. Acolo, unde este panta aceea de la Schitul „Sfântul Ierarh Modest”, o să o fac cu umplutură la bază, ca să-i mai reduc înclinaţia, pentru că e foarte înclinată şi nu se poate urca foarte uşor.”, a declarat primarul Ion Marin.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!