22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Ziua Internaţională a Francofoniei, sărbătorită la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”

În fiecare an, pe data de 20 martie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Francofoniei. Totodată, în acest an, se împlinesc 31 de ani de când România este membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi 28 de ani de când Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” este membră a Reţelei de Şcoli Asociate pentru UNESCO, făcând parte din anul 1996.

Cu acest prilej, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, în parteneriat cu Seminarul Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, a desfăşurat astăzi, 20 martie 2024, manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Francofoniei, cu scopul de a promova limba franceză, una dintre limbile oficiale UNESCO, de a valorifica diversitatea culturală și lingvistică, de a promova pacea, democrația și drepturile omului, de a sprijini educația și de a susține cooperarea în serviciul dezvoltării durabile.

Activitatea desfăşurată astăzi face parte din planul de activităţi pentru anul şcolar 2023-2024 al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, ca instituţie afiliată UNESCO, şi a cuprins o prezentare despre diversitatea culturală şi valorile lumii francofone, cântece în limba franceză, interpretări la nai, recitarea unor poezii, dansuri şi punerea în scenă a unui fragment dintr-o piesă de teatru. Colegiul „Carol I” face parte din cele peste 12.000 de instituţii şi unităţi de învăţământ din cele 182 de ţări membre ale UNESCO.

„Este o zi importantă astăzi, 20 martie, o zi în care se sărbătoresc mai multe evenimente, unul dintre ele este cel de astăzi, Ziua Internaţională a Francofoniei. Se împlinesc 31 de ani de când România este membră a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi totodată se împlinesc 28 de ani de când şcoala noastră este membră a şcolilor asociate UNESCO. Ne bucurăm foarte mult când se organizează astfel de evenimente aici, la Colegiul Naţional „Carol I” şi, iată, sala este plină de elevi şi ne bucură acest lucru. Felicitări celor care au fost astăzi pe scenă, felicitări doamnelor profesor coordonatoare.”, a transmis Sebastian Cealîcu, directorul adjunct al Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”.

Printre profesorii implicaţi în acest eveniment s-au numărat: Irina Vlădescu, Delia Manole, Mihaela Grigorescu, Loredana Dumitru şi Ioana Popescu.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!