18.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

PSD a câştigat alegerile pentru primar la Aninoasa

În urma alegrilor locale parţiale pentru funcţia de primar, derulate duminică, 27 iunie, în Argeş, la Aninoasa şi Rociu, funcţiile au fost câştigate detaşat de candidaţii PSD.
La Rociu, cu 72,87% din voturi, a ajuns primar Victor Mihai Bălăşoiu, fiul fostului edil, acum deputat, Aurel Bălăşoiu. A fost urmat de candidatul PMP, Marius Cosmin Dragomir (10,78%), Ilie Dumitru, de la Pro România (9,09%), şi reprezentantul USR, Valeriu Neagoe (7,24%). În comună, prezenţa la vot a fost de 58,43%.
La cele trei secţii de vot din Aninoasa, au ajuns la urne 64,55% dintre alegătorii înscrişi pe listele permanente. Cu un procent de 50% a câştigat alegerile reprezentantul PSD, Nicolae Marius Manole, care a avut cel mai mare număr de voturi la toate secţiile. A fost urmat de candidatul PNL, Cătălin Vasile Lina, care a obţinut 43,49% din totalul sufragiilor valabil exprimate. Au urmat ceilalţi trei, Adriana Popa, de la PMP, Ionuţ Daniel Stanciu, de la AUR, şi Gheorghe Cârstoiu, de la Pro România.
La această rundă de alegeri, PNL şi USR s-au unit şi au susţinut la Aninoasa candidatul desemnat de PNL, iar la Rociu, pe cel al USR.
Victoriile, sărbătorite în stradă cu şampanie
Cei doi primari PSD, care au câştigat alegerile de duminică, au sărbătorit victoriile în faţa Primăriilor din Aninoasa şi Rociu, alături de staff-ul de campanie şi localnici.
Cel mai entuziasmat a fost fostul edil de la Aninoasa, Benonie Ştefan, care a deschis o sticlă uriaşă de şampanie şi i-a stropit pe toţi cei care i-au ieşit în cale, mai ceva ca în septembrie, anul trecut, când el a primit majoritatea voturilor locuitorilor din Aninoasa.
„PSD a câştigat încă o competiţie electorală în Argeş – alegerile locale parţiale de la Aninoasa şi Rociu. Le mulţumesc tuturor gospodarilor din cele două localităţi care au votat candidaţii PSD la funcţia de primar! Le mulţumesc, de asemenea, celor doi candidaţi, Marius Nicolae Manole, de la Aninoasa, şi Victor Mihai Bălăşoiu, de la Rociu, precum şi parlamentarilor, aleşilor judeţeni şi locali, dar şi membrilor PSD, care s-au implicat în campania electorală şi au contribuit la acest succes. Împreună suntem mai puternici pentru Argeş!”, a transmis preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.
Pentru a convinge electoratul, în scurta campanie electorală de la Aninoasa, Nicolae Marius Manole, candidatul partidului a umblat pe uliţe însoţit alături de Ion Mînzînă, preşedintele PSD Argeş, deputaţii Simona Bucura Oprescu, Remus Mihalcea şi Nicolae Pavelescu, chiar şi de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daia, şi consilieri judeţeni, dar n-a lipsit nici primarul suspendat, Benonie Ştefan.
Principalul contracandidat, cel de la PNL, Cătălin Vasile Lina, a fost susţinut, dar fără finalitate, inclusiv de Ludovic Orban, preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, de deputatul Dănuţ Bica, de preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu şi de mai mulţi consilieri judeţeni.
„Dragi aninoşeni, PSD a fost întotdeauna alături de voi şi iată că rezultatele scrutinului din 27 iunie ne regăsesc pe toţi în acelaşi proiect, unul pe termen lung şi serios pentru Aninoasa. Mi-aţi dovedit, prin votul vostru, că-mi sunteţi alături şi pentru asta vă mulţumesc! Mi-aţi dovedit credinţa voastră în mine urmându-mi recomandările şi asta mă onorează şi mă obligă! Mi-aţi dovedit afecţiune, respect şi încredere, şi pentru asta vă mulţumesc la rândul meu! Vă asigur că, întotdeauna voi fi aici, în Aninoasa, pentru voi şi împreună cu voi!”, a fost mesajul transmis de primarul ales de la Aninoasa, Nicolae Marius Manole. La aflarea rezultatelor, duminică seara, alături de el a fost şi deputaţii Remus Mihalcea, şeful de campanie de la Aninoasa, şi Simona Bucura Oprescu. Musceleanca a ţinut să spună că: „Aveam o victorie frumoasă la Aninoasa, este victoria echipei PSD Argeş, care arată că, împreună cu primarul, Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi parlamentarii României, va face o echipă pentru localitate. Tuturor celor din Aninoasa le spunem că împreună vom reuşi să aducem plus pentru comună. Vă mulţumim tuturor pentru încredere!”
Nu s-a înregistrat niciun incident la alegri
IPJ Argeş a anunţat că poliţiştii, alături de jandarmi, au derulat acţiuni pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice la procesul electoral desfăşurat în comunele Aninoasa şi Rociu, iar până la finalul zilei n-au fost consemnate incidente.
„Pe parcursul acestei zile, angajaţii MAI au verificat şi au gestionat cu celeritate toate sesizările privind evenimentele electorale, în contextul organizării alegerilor locale parţiale. Personalul a rămas în dispozitiv şi pentru asigurarea securităţii transportului materialelor rezultate în urma procesului de votare şi a dosarelor întocmite de Birourile Electorale, către Biroul Electoral Judeţean.”, a transmis IPJ Argeş. Isabela FILIP

Iată cum s-a votat la Aninoasa pe 27 iunie
Număr total de alegători prevăzuţi în liste: 2.655
Număr total de alegători prezenţi la urne: 1.714
Prezenţa la vot: 64,55%
Total voturi valabil exprimate: 1.676
Total voturi nule: 38
Nicolae Marius Manole (PSD): 838 voturi (50%)
Cătălin Vasile Lina (PNL): 729 voturi (43,49%)
Adriana Popa (PMP): 44 voturi (2,62%)
Ionuţ Daniel Stanciu (AUR): 37 voturi (2,20%)
Gheorghe Cârstoiu (Pro România): 28 voturi (1,67%)
Secţia de vot nr. 199, Şcoala Gimnazială Broşteni
Număr total de alegători prevăzuţi în liste: 1.228
Număr total de alegători prezenţi la urne: 793
Prezenţa la vot: 64,57%
Total voturi valabil exprimate: 777
Total voturi nule: 16
Nicolae Marius Manole (PSD): 425 voturi (54,69%)
Cătălin Vasile Lina (PNL): 276 voturi (35,52%)
Adriana Popa (PMP): 28 voturi (3,60%)
Ionuţ Daniel Stanciu (AUR): 24 voturi (3,08%)
Gheorghe Cârstoiu (Pro România): 24 voturi (3,08%)
Secţia de vot nr. 200, Căminul Cultural Valea Siliştii
Număr total de alegători prevăzuţi în liste: 505
Număr total de alegători prezenţi la urne: 337
Prezenţa la vot: 66,73%
Total voturi valabil exprimate: 328
Total voturi nule: 9
Nicolae Marius Manole (PSD): 206 voturi (62,80%)
Cătălin Vasile Lina (PNL): 109 voturi (33,23%)
Adriana Popa (PMP): 9 voturi (2,74%)
Gheorghe Cârstoiu (Pro România): 3 voturi (0,91%)
Ionuţ Daniel Stanciu (AUR): 1 vot (0,30%)
Secţia de vot nr. 201, Şcoala Gimnazială Slănic
Număr total de alegători prevăzuţi în liste: 922
Număr total de alegători prezenţi la urne: 584
Prezenţa la vot: 63,34%
Total voturi valabil exprimate: 571
Total voturi nule: 13
Nicolae Marius Manole (PSD): 356 voturi (62,34%)
Cătălin Vasile Lina (PNL): 195 voturi (34,15%)
Ionuţ Daniel Stanciu (AUR): 12 voturi (2,10%)
Adriana Popa (PMP): 7 voturi (1,22%)
Gheorghe Cârstoiu (Pro România): 1 vot (0,17%)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!