37.4 C
Campulung Muscel
17/07/2024

Pe bulevard se vor amplasa şanţuri longitudinale şi bumbi de ghidare pentru persoanele nevăzătoare

Luni, 18 septembrie 2023, primăriţa Elena Lasconi a fost ajutată de către două persoane cu dizabilităţi în vederea amplasării obiectelor de orientare, destinate nevăzătorilor şi celor care au probleme de deplasare, astfel încât persoanele în cauză să poată merge pe Bulevardul „Pardon” şi pe trotuarele din lateralul acestuia în condiţii de siguranţă.

  • Trecerile de pietoni vor fi marcate cu bumbi, iar trotuarele vor avea traseu cu şanţuri longitudinale

Elena Lasconi, despre acţiunea derulată alături de persoanele cu dizabilităţi: „I-am rugat pe colegii mei din USR, care au făcut un ghid pentru administraţia locală destinat persoanelor cu dizabilităţi, care mă ajută pe mine, să vină pe teren şi să-mi spună ce îi deranjează. De asta am făcut această comisie, prin care să ne consultăm şi să-mi spuneţi ce ar trebui amplasat pe bulevard, astfel încât să fie ca în străinătate, care să ofere confort şi să ajute atât persoanele nevăzătoare, cât şi pe cele cu dificultăţi de deplasare”.

Pe bulevard există opt treceri de pietoni care ar urma să fie semnalizate. Potrivit persoanei cu deficienţe de vedere, în dreptul trecerilor de pietoni ar urma să se amplaseze un covor de bumbi, care să atenţioneze că, după traversare, a ajuns la bordură. Lăţimea covorului ar trebui să aibă 60 cm, iar lungimea să fie cât este trecerea de pietoni. Pe trotuar, după ce a trecut de trecerea de pietoni, persoanele cu aceste deficienţe ar trebui să aibă şanţuri longitudinale pe care să se ghideze, amplasate la o distanţă destul de mare de bolarzi, astfel încât să poată parcurgă lungimea trotuarului în condiţii de siguranţă.

Aceste şanţuri longitudinale ar trebui să aibă ramificaţii pentru a atenţiona ce urmează în partea stângă sau dreaptă. Totodată, obiectivele precum Biserica sau Biblioteca Municipală ar trebui semnalizate, astfel încât persoana care se foloseşte de aceste ramificaţii să poată ajunge, cu uşurinţă, la unul dintre aceste obiective. Orice alt obiectiv sau reper trebuie să fie marcat.

În ceea ce priveşte zona pietonală a Bulevardului „Pardon”, se vor amplasa şanţurile longitudinale la o distanţă apropiată de bănci, astfel încât persoana în cauză să poată ştii că în zonă se află o bancă pe care se poate aşeza. Pe de altă parte, cel care a fost prezent pe teren alături de Elena Lasconi care prezenta deficienţe în deplasare, a concluzionat faptul că trecerile de pietoni sunt la un nivel asemănător cu bordurile amplasate, ceea ce nu-i îngreunează trecerea într-un cărucior cu rotile, iar din acest punct de vedere, nu ar mai trebui modificat nimic în zona trecerilor de pietoni.

Totodată, potrivit primăriţei Elena Lasconi, trotuarul de lângă „Iepuraşul” până la intersecţia din zona Bisericii „Sfântul Nicolae” va fi reabilitat, astfel încât să existe o continuitate a plăcii de beton. În această toamnă, va începe reabilitarea întregii intersecţii astfel încât capătul de lângă Biserica „Sfântul Nicolae” va fi asemănător cu cel din zona Turnului Bărăţiei.

R.A.Ş.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!