-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

La Colegiul Național Pedagogic „Carol I”, procentul mediilor generale la Evaluarea Națională este de 93%

Directorul adjunct al Colegiului Național Pedagogic „Carol I”, Sebastian Cealîcu, a anunțat rezultatele obținute de către cei 66 de abolvenți ai claselor a VIII-a la examenul de Evaluare Națională din acesta an. Potrivit informațiilor acordate de către director, rezultatele elevilor sunt în general bune și foarte bune.

Procentul elevilor care au obținut note peste 5 la proba de Limba și Literatura Română este de 95,45%

La proba de Limba și Literatura Română, două eleve, respectiv Ruxandra Elena Bugheanu și Alexia Ioana Cicu, au obținut nota 10, demonstrând un nivel de cunoștințe excepțional.  Așadar, iată notele obținute:

  • Note cuprinse între 9 și 9,99 – 17 elevi
  • Note cuprinse între 8 și 8,99 – 19 elevi
  • Note cuprinse între 7 și 7,99 – 11 elevi
  • Note cuprinse între 6-6,99 – 8 elevi
  • Note cuprinse între 5-5,99 – 6 elevi
  • Din totalul de elevi, doar 3 dintre aceștia nu au reușit să obțină nota 5.

În ceea ce privește proba de matematică, situația se prezintă astfel:

  • Note cuprinse între 9-9,99 – 10 elevi
  • Note cuprinse între 8-8,99 – 17 elevi
  • Note cuprinse între 6-6,99 – 18 elevi
  • Note cuprinse între 5-5,99 – 6 elevi

La această probă, 6 elevi nu au reușit să obțină nota 5. Procentul notelor peste 5 la Matematică este de 91%.

În ceea ce privește procentul mediilor generale la Evaluarea Națională, acesta este de 93%, ceea ce indică faptul că majoritatea elevilor au obținut rezultate foarte bune la cele două probe de examen

Sebastian Cealîcu a felicitat atât elevii, pentru rezultatele remarcabile obținute, cât și profesorii care i-au pregătit pe aceștia: „îi felicităm pe elevii noștri care, în urma muncii depuse, au obținut rezultate remarcabile și îi felicităm, de asemenea, pe profesorii care i-au pregătit în acești ani de școală și dorim viitorilor liceeni mult succes în continuare. Făcând o comparație cu anul trecut, consider că stăm ceva mai bine, dar trebuie să ținem cont că în acest an, media de la Evaluarea Națională reprezintă 100% media de admitere la liceu și acest lucru este pentru prima dată în foarte mulți ani în care au contat, cu diverse ponderi, mediile claselor V-VIII”. Rezultatele bune obținute de elevii Colegiului Național Pedagogic „Carol I” atestă efortul depus de elevi și implicarea cadrelor didactice în procesul de învățare și pregătire a acestora, evidențiind în același timp nivelul ridicat de educație și performanță al instituției.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!