24.2 C
Campulung Muscel
August 3, 2021

Elevii din Câmpulung şi şapte comune din Muscel vor face şcoală în scenariul 2

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de vineri, 14 mai, s-a aprobat scenariul de funcţionare a unităţilor şcolare din judeţul Argeş. Acesta este prevăzut în anexele Hotărârii Nr. 32 din data de 14 mai 2021.
Localităţile (unde rata de incidenţă este mai mare de 1/1.000 de locuitori), în care activităţile şcolare se vor desfăşura în scenariul 2, sunt următoarele: Cepari, Valea Iaşului, Lereşti, Ciofrângeni, Bughea de Jos, Nucşoara, Leordeni, Sălătrucu, Morăreşti, municipiul Curtea de Argeş, Drăganu, Albeştii de Argeş, Bascov, Schitu Goleşti, Bughea de Sus, municipiile Câmpulung şi Piteşti, Albota, Brăduleţ, Berevoeşti, Dorbreşti, Cotmeana, Oarja, Cuca şi Stâlpeni.
Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi a elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.
În toate celelalte localităţi din judeţul Argeş, participarea elevilor la activităţile şcolare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea tuturor normelor de protecţie.
De asemenea, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidenţă pentru comuna Cepari, care a depăşit pragul de 4/1.000 de locuitori şi măsuri pentru depăşirea pragului de 3/1.000 locuitori în cazul comunelor Valea Iaşului şi Cepari. Acestea au intrat în vigoare din 15 mai 2021, de la ora 00.00.
O măsură nouă care se aplică la o rată de incidenţă între 1,5 şi 3/1.000 de locuitori este aceea că se permite activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 6.00 – 22.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Această măsură se aplică pentru Morăreşti, care a depăşit pragul de 1.5/1.000 de locuitori, alături de celelalte măsuri specifice pragului.
Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind scenariile în care vor funcţiona unităţile de învăţământ a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate de către Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Argeş, având în vedere rata incidenţei cumulate la nivelul fiecărei localităţi, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!