20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

În Grui, Elenei Lasconi i s-a cerut să rezolve probleme care ţin de bunul simţ şi educaţia cetăţenilor

La audienţele de astăzi, Elena Lasconi a primit şi cetăţeni neprogramaţi, fiind invitaţi la Primărie cei care i-au reclamat una-alta, pe teren, în Grui, având speţe mai ample de povestit. La fel, au fost chemaţi la Primărie şi cei care au dorit să vadă planşele viitorului parc central al cartierului, cât şi pe cele ale spaţiului verde planificat peste drum, pe locul „Focului lui Sumedru”. O parte dintre sesizările câmpulungenilor de aici au fost transmise responsabililor cu soluţionarea lor, Bogdan Pătru şi Dragoş Nicolae. În faţa oamenilor, primăriţa i-a sunat pe şefii ADP şi Poliţiei Locale şi le-a transmis cerinţele oamenilor. Câini, cu şi fără stăpân, şobolani, „şerpărie”, canalizare înfundată, parcări, un zid al fostului punct termic, rămas nedemolat, leagăne rupte, groapa de nisip plină cu apă şi multe altele au încropit o agendă de lucru în câteva minute petrecute de Elena Lasconi printre oameni.

  • Şobolani la blocul S3 şi „şerpărie” la blocul P20

Cum a păşit în parcul central, unde avea programată întâlnirea cu cetăţenii interesaţi de obţinerea unor beneficii sociale, fără a fi din categoria celor fără venituri, primăriţa a fost asaltată de nemulţumirile oamenilor. „Ştiţi cum sunt şobolanii de la tomberoane printre blocuri? Tomberoanele sunt la cinci metri de blocuri. Este groaznic!”, i-a reclamat proprietara unui apartament din blocul S3. „Să facă asociaţia o cerere către Primărie, pentru că noi avem contract pentru deratizare cu o firmă din Piteşti, care poate interveni.”, a sfătuit-o viceprimarul Constantin Ţurţulea, membru al echipei consistente care s-a aflat, la începutul săptămânii, în Grui.

Următoarea doleanţă: bălăriile din jurul blocurilor, de tăierea cărora, vorba primăriţei, ar trebui să se ocupe şi oamenii. Soţii, care i-au povestit Elenei Lasconi despre „şerpăria” crescută pe locul garajelor demolate, s-au referit la blocul P20, scările B şi C. Răspunsul este acelaşi: o adresă către Primărie din partea asociaţiei de proprietari, pentru a exista baza solicitării de stropire cu substanţe anti-dăunători adresată firmei de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. „Noi nu suntem cu şobolanii, noi suntem cu bălăriile!”, a insistat să se ştie cetăţeana din Grui. „După ce se taie bălăriile, dacă va fi nevoie, vor fi făcute şi stropiri.”, i-a explicat procedura Elena Lasconi.

  • Mizerie la toaletă, mizerie şi în parc din cauza celor care îşi plimbă câinii şi nu strâng după ei

„Să vină zilnic persoana pe care o aveţi în Grui, să facă curăţenie la toaletă!”, au cerut alţi cetăţeni, nemulţumiţi şi din cauză că nu curge apa. Altcineva a propus repararea fântânii, operaţie care nu-şi are rostul, de vreme ce, la anul, spaţiul va intra în şantier. „O s-o desfiinţăm. Aici nu mai investim nimic, dacă, la anul, ne apucăm de parc. Şi de acesta, şi de cel de vizavi. Fântâna este urâtă de când s-a făcut.”, i-a anunţat şefa Executivului pe cei care i-au reclamat defecţiunea.

Cu ajutorul lui Bogdan Pătru, şeful ADP Câmpulung, a fost lămurită „dispariţia” unor leagăne. Erau rupte, prin urmare, au fost duse la reparat la Piteşti, întrucât intervenţia trebuia să respecte nişte standarde de siguranţă pentru copii. Într-o zi-două, leagănele urmau să fie aduse şi montate. Dacă tot l-a sunat pe Bogdan Pătru ca să dezlege enigma aparatelor de joacă lipsă, Elena Lasconi i-a cerut să umple cu nisip groapa care arăta ca o mocirlă după ploile ultimelor zile.

Dragoş Nicolae, şeful Poliţiei Locale, a primit şi el de lucru după deplasarea primăriţei în Grui. „Toată lumea vine cu câinii şi se face mizerie. Dacă aţi da amenzi, vă spun eu că ne-am civiliza. Dacă s-ar da amenzi, nu s-ar mai găsi nici mizerie la bancă. Interzis câinii aici!”, au cerut oamenii. „N-ai cum să interzici câinii, dar pot umbla cu punga. Ştiu că nu se face.”, a replicat Elena Lasconi, care i-a dat următoarea sarcină şefului Poliţiei Locale: „Te rog eu frumos, de mâine, câte un poliţist local să patruleze pe la parcul din Grui şi să-i amendeze pe cei care plimbă câinii şi nu strâng.”

  • Primul parc care se va deschide este cel de pe strada Dragalina

Oamenii au fost interesaţi să afle şi ce prevede proiectul parcului legat de împrejmuirea zonei. „Închideţi parcul?”, au întrebat-o gruienii pe Elena Lasconi. „Cum să-l închidem? Doar locul de joacă, pentru siguranţa copiilor.”, i-a lămurit aceasta. Când se deschide locul de joacă de pe Dragalina?, au fost curioşi copiii. „Trebuie să se planteze pomii, florile, gazonul. Săptămâna aceasta, am vrea să punem tartanul.”, le-a spus primăriţa copiilor, care mult nu mai au de aşteptat. În această vară, parcul cel nou va fi pus în funcţiune pentru „picimea” nerăbdătoare să încerce aparatele de joacă pe alese.

Ce i-au mai cerut cetăţenii primăriţei? Parcări, parcări, parcări! Pe locul garajelor demolate, dacă se poate. Şi nu se poate acolo unde garajele au fost construite sub balcoane, pe spaţiul verde. Asta pentru că spaţiul verde nu poate fi transformat în parcare. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!