3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Tablagiii din Grui i s-au plâns primăriţei că n-au şi ei un foişor ca în Vişoi. Patru din cele cinci parcuri propuse vor avea foişoare generoase

Elena Lasconi a mers, ieri după amiază, în Grui, cu o treabă şi s-a întors la Primărie cu zece. De rezolvat, fireşte, la cererea oamenilor care, auzind că ajunge primăriţa în cartier, au venit la întâlnirea care s-a îndepărtat de subiectul propus. Era de aşteptat ca lumea să-i reclame ce deranjează ori ce lipseşte pe străzile de domiciliu, neavând toţi obiceiul audienţelor ţinute marţea, la Primărie. Inclusiv starea parcului, amenajat în urmă cu zece ani, a constituit una dintre doleanţele cetăţenilor. Au avut de sesizat ceva primăriţei şi cei găsiţi la faţa locului, „de-ai casei” în parc, unde, cu nepoţi sau fără nepoţi, petrec timpul jucând table. Spre deosebire de norocoşii de la Poşta Vişoi, în vecinătatea căreia a fost amenajat un foişor, care îi apără de soare şi de ploaie, pasionaţii de table din Grui îşi consumă hobby-ul pe băncile destinate relaxării, aşezaţi într-o poziţie improprie, în funcţie de fixarea locului cutiei cu piesele aferente, care are prioritate.

  • Elena Lasconi, invitată la partida „inaugurală”, după montarea unor mese pentru tablagii

Ieri, tablagiii i s-au plâns Elenei Lasconi că n-au unde juca, deşi au un grup, care ar merita atenţia autorităţilor locale. Liviu Ţâroiu, ca viceprimar şi primar, a fost foarte atent cu tablagiii din Vişoi, unii dintre ei fiind simpatizanţi de partid, şi le-a amenajat un spaţiu, care le asigură protecţie într-o zonă deja umbroasă, datorită arborilor din apropierea Poştei Vişoi. În Grui, cum proiectul din 2013 n-a prevăzut cine ştie ce vegetaţie, bunicii, părinţii şi copiii sunt expuşi razelor soarelui, ca într-un câmp deschis. Nu umbră, nu răcoare.

„La Poştă, au băieţii acoperit!”, i-au sesizat primăriţei discriminarea pentru care suntem tentaţi să-l facem responsabil pe fostul primar Ţâroiu, căci el ar fi trebuit să continue în Grui ce a început în Vişoi. Oamenii i-au spus primăriţei că nu ţin să fie aşezaţi „moţ”, în centrul parcului, cu o eventuală amenajare destinată lor, mulţumindu-se cu un loc mai retras, ca să nu încurce restul beneficiarilor zonei de recreere.

„Va fi un foişor, i-a anunţat Elena Lasconi. Am inclus foişor în proiect, tocmai la gândul că joacă mulţi câmpulungeni table. Sunt foişoare în toate parcurile, mai puţin în cel din Dragalina, căci era locul mic. Şi sunt foişoare generoase.”, i-a anunţat primăriţa pe practicanţii jocului de table.

Parcul central al Gruiului va intra în reamenajare la anul. Exceptând arborii, nu va mai rămâne nimic din ceea ce s-a gândit în 2013, când primar era Călin Andrei. Însă câmpulungenii din Grui nu vor aştepta încă un an pentru a beneficia de condiţii mai bune pentru jocul de table, întrucât şeful ADP, Bogdan Pătru, a primit ca sarcină, din teren, de la Elena Lasconi să le aducă oamenilor două mese, ca soluţie provizorie. „Când puneţi mesele, prima partidă o faceţi dumneavoastră.”, i-au sugerat oamenii Elenei Lasconi să le fie competitoare la jocul „inaugural”. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!