14.6 C
Campulung Muscel
28/05/2023

Comuna Lerești a comemorat Ziua Eroilor printr-un amplu program de activități dedicate acestui eveniment

Astăzi, 25 mai 2023, comuna Lerești a marcat o zi dublă de sărbătoare – Înălțarea Domnului Iisus Hristos și Ziua Eroilor. Cu această ocazie specială, comunitatea locală s-a mobilizat pentru a desfășura un program solemn, în care să comemoreze și să onoreze atât momentul religios important, cât și sacrificiul eroilor căzuți în luptele pentru libertate și demnitate națională.

  • Depuneri de coroane și momente de recunoștință în comuna Lerești

Activitățile dedicate acestui eveniment au început la ora 10.30, când reprezentanți ai autorităților locale, ai veteranilor de război, ai familiilor eroilor și cetățeni ai comunei s-au adunat la Monumentul eroilor din Pojorâta pentru a depune coroane și a aduce un omagiu celor căzuți. Acest moment solemn a fost un prilej de recunoștință și respect față de curajul și jertfa celor care și-au dat viața pentru țară.

La ora 10.45, adunarea s-a mutat la Biserica Lereștii de Sus, unde a avut loc o nouă ceremonie de depunere de coroane la monumentul Eroului Locotenent Dumitru Lazea. Prin această acțiune, comunitatea și-a exprimat aprecierea pentru eroii locali, care au adus un aport semnificativ în apărarea valorilor și libertății naționale.

Programul a continuat la ora 11.00, când participanții s-au deplasat la Monumentul Generalului Vasile Milea, situat în Căminul Cultural Lerești. Aici au fost depuse noi coroane în memoria generalului și în onoarea tuturor celor care au luptat alături de el.

La ora 11.15, comunitatea a mers în Cimitirul Eroilor Țarină, unde s-au adus omagii eroilor adormiți în veci. Depunerea de coroane a fost un moment emoționant și solemn, în care toți cei prezenți au arătat respectul față de cei care au dat totul pentru țară.

La ora 11.35, ceremonia s-a mutat la Monumentul Eroilor din Căminul Cultural Voinești “Sarmiza Bilcescu Alimănișteanu”, unde au fost aduse noi coroane. Această acțiune a evidențiat unitatea și solidaritatea comunității în fața jertfei eroilor.

La ora 12.00 participanții s-au îndreptat către Monumentul Eroilor din Valea Foii. Aici, într-o atmosferă solemnă, au fost depuse coroane și s-au rostit cuvinte de înaltă înțelegere și prețuire pentru eroii care și-au pierdut viața în slujba țării.

Finalul sărbătorii a avut loc la Biserica Lereștii de Jos “Înălțarea Domnului”, la ora 12.30, unde s-a desfășurat o slujbă religioasă specială. Ceremonialul militar de la monumentul Eroilor și mormântul Generalului Vasile Milea a adus un omagiu adânc și solemn celor care au sacrificat totul pentru libertatea și demnitatea națională.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!