6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Au început lucrările de reabilitare și modernizare a sensului giratoriu de la „Dinicu Golescu”

Lucrările de reabilitare a zonei de intrare a orașului Câmpulung sunt în plină desfășurare și vizează schimbarea și îmbunătățirea aspectului întregii zone. Printre principalele lucrări se numără înlocuirea bordurilor din piatră de culoare roșu-alb cu borduri fabricate dintr-un material reciclat de culoare galben-negru, reabilitarea trotuarelor și turnarea unui covor asfaltic, precum și modernizarea sensului giratoriu, prin schimbarea bordurilor acestuia și plantarea fie a unor flori ornamentale în interiorul sensului, fie amplasarea unui gazon. Această schimbare nu numai că va oferi un aspect nou și modern, dar are și un caracter ecologic, deoarece bordurile noi sunt fabricate din plastic reciclat, precum pungi și sticle.

  • Se lucrează la reabilitarea întregii zone a sensului giratoriu

Pe lângă schimbarea acestor borduri, lucrările de reabilitare includ și reabilitarea trotuarelor și a alveolelor de lângă sensul giratoriu. Întrucât această zonă este intrarea orașului Câmpulung, decizia a fost luată pentru a oferi un aspect plăcut întregii zone, nu doar sensului giratoriu, cum se dorea inițial. Potrivit inginerului Bogdan Badea, „în plan era să schimbăm doar sensul giratoriu, însă fiind, totuși, intrarea orașului, am luat hotărârea de a reabilita și trotuarele și alveolele adiacente, pentru a oferi un aspect plăcut acestei zone. Mai întâi se reabilitează aceste borduri și trotuare și la final va urma și lucrarea sensului giratoriu”.

Așadar, în ceea ce privește sensul giratoriu, acesta va fi reabilitat la finalul proiectului, deoarece nu s-a stabilit, momentan, dacă se vor planta flori sau se va amenaja un gazon în interiorul acestuia. „În sensul giratoriu se vor planta flori, dar depinde de ce hotărâre va lua domnul director al serviciului ADP, sau dacă nu, gazon, dar se va consulta cu doamna primar”, a menționat Bogdan Badea. Astfel, se va asigura o infrastructură adecvată pentru zona de intrare în oraș, iar aspectul final al sensului giratoriu va fi hotărât ulterior.

Inginerul Bogdan Badea a menționat că întreaga intersecție va fi reabilitată. De asemenea, există și planuri de a moderniza trotuarul din zona magazinelor de vopsele, precum și zona de lângă stația de transport, însă acest aspect depinde de dispozițiile primite ulterior. „În viitor, probabil, o să modernizăm și trotuarul de lângă magazinele unde se vând vopsele. Așteptăm să vedem ce dispoziții mai primim”, a transmis inginerul Bogdan Badea.

Potrivit estimărilor acestuia, lucrarea ar urma să fie finalizată în săptămâna următoare, cu condiția să beneficieze de condiții meteo favorabile. În prezent, se lucrează la partea dinspre stația de stransport și, totodată, lucrările se vor concentra pe restul zonei, iar cel mai târziu marți, săptămâna următoare, se așteaptă finalizarea porțiunii respective. Pe durata lucrărilor, EDILUL asigură alimentarea cu apă pentru irigațiile de la sensul giratoriu și de la racordarea din acea zonă.

Astfel, aceste lucrări de reabilitare a zonei de intrare în orașul Câmpulung vor aduce o schimbare estetică semnificativă și vor contribui la îmbunătățirea aspectului și funcționalității întregii zone. Prin utilizarea de materiale reciclate și luarea în considerare a aspectelor ecologice, proiectul contribuie la promovarea practicilor de protecție a mediului înconjurător.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!