25.1 C
Campulung Muscel
18/06/2024

Pieţarii nu vor fi duşi în Grui. Corturile vor fi montate, cât durează şantierul, în parcările din jurul Parcului Jurământului

Pieţarii pot sta liniştiţi, căci Primăria nu-i mută, timp de un an, cât este prevăzut în contract să dureze reconstrucţia halei noi, în Piaţa Grui, aşa cum erau planurile iniţiale. Amplasamentul va fi de jur împrejurul Parcului Jurământului, unde vor fi montate corturile comercianţilor. Aşadar, vânzătorii din hala care va fi demolată vor fi mutaţi în parcările de pe laturile Parcului Jurământului, ca să rămână tot în zona pe care o ştie toată lumea.

În momentul în care reprezentantul asocierii de firme care a câştigat licitaţia CNI pentru construirea unei noi hale a Pieţei Centrale a inspectat clădirea învechită, pieţarii i-au cerut Elenei Lasconi să le permită să-şi practice negoţul în Parcul Jurământului. O greşeală, căci s-ar fi distrus cu tarabele, cu trambalatul mărfurilor, cu vânzoleala muşteriilor – aflaţi şi mai aproape de ursăresele cantonate în parc – investiţia făcută în anul 2018.

Un risc de a se degrada parcul există şi cu negustorii poziţionaţi în jurul lui, dar altă soluţie, cu care să fie împăcaţi şi aceştia, nu s-a găsit. Dacă ar fi fost mutaţi în Piaţa Grui, probabil că nici clienţii n-ar fi fost mulţumiţi. Şi-apoi nici clădirea din Grui nu este în stare bună, necesitând reparaţii înainte să fie dislocată aici activitatea comercială.

Astfel, s-a găsit această variantă: parcările de pe laturile Parcului Jurământului, corturile urmând să fie montate cu faţa către parc. În faţă, spre Piaţa Jurământului, vor fi poziţionaţi comercianţii de brânză, care au nevoie de un punct de apă, restul, pe laterale. Această piaţă temporară va avea nevoie de o sumedenie de avize şi aprobări şi, evident, de investiţii în achiziţionarea corturilor şi ce le mai trebuie pieţarilor vreme de un an. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!