3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Câinii de lângă grădinița din Vișoi continuă să sperie localnicii și trecătorii

În această săptămână, în urma unei reclamații, am fost solicitați să investigăm terenul din vecinătatea Grădiniței cu Program Prelungit „Sfânta Marina”, unde și-ar face veacul o haită de câini. La prima vedere nu se afla decât o cățelușă cu puii ei, însă am revenit în aceeași zonă, o zi mai târziu, iar haita și-a făcut simțită prezența.

  • Aproximativ 10 câini au fost surprinși că își fac veacul în această zonă

În dimineața zilei următoare, conform spuselor unui localnic cu privire la ora la care se adună câinii în această zonă, întrucât se presupune că cineva îi hrănește în fiecare zi, aproximativ la aceeași oră, animalele și-au făcut simțită prezența într-o haită numeroasă, alături de femela cu cei doi pui. Nu a durat mult și, odată ce s-au adunat la un loc, patrupedele au început să latre și să devină agresive. În apropierea acestui teren unde sunt prezenți câinii există și o pubelă, iar oamenilor le este din ce în ce mai greu să arunce gunoiul, întrucât pericolul de a fi atacați de aceste animale este destul de mare. Nu de puține ori au fost cazuri în care, potrivit unui martor, câinii au fost foarte agresivi și chiar au atacat o femeie care se îndrepta spre locul de muncă. Norocul a fost că femeia, în acel moment, a avut o plasă în mână cu care a reușit să se apere de aceste patrupede, reușind astfel să-și continue direcția de mers, însă cu teama de a mai fi atacată și cu altă ocazie. Totodată, câinii reprezintă un real pericol, mai ales pentru copiii care se îndreaptă către grădiniță sau școală. Fie că sunt însoțiți sau nu de părinți, câinii nu se tem să atace și să sperie pe oricine le iese în cale.

De asemenea, odată ce animalele simt că le este invadat teritoriul, respectiv terenul din spatele grădiniței „Sfânta Marina”, în cazul de față, încep imediat să se strângă laolaltă, să latre și chiar să îi atace pe cei care tranzitează zona.

  • Iată câteva dintre opiniile oamenilor din comentariile precedentului articol

Oana P Ionela: „Am fost atacată fiindcă stau în zonă, în plină zi. Am sunat de disperare la 112, s-a prezentat un jandarm, mi s-a spus să fac sesizare la Primărie. Cam asta este tot… Cățelușii sunt mici, vă imaginați ce haită se formează în curând! Situația este destul de gravă!”

Gabriela Coman: „Își fac veacul pentru că nimeni nu ia nicio atitudine! Seara când vii de la serviciu sunt în stare să te mănânce! Copiii dimineața pleacă la școală!

Elena Beo: „Copiii nu mai pot merge pe străzi, câinii nesterilizați ce se înmulțesc sunt lăsați liberi!”

Acestea sunt doar o parte dintre comentariile oamenilor cu privire la acest subiect, care arată cât de gravă este situația. În prezent se așteaptă ca patrupedele să fie ridicate și mutate în adăpostul pentru animale, însă, reamintim că adăpostul are doar 450 de locuri, iar de curând, recensământul arată că sunt 803 animale. De asemenea, terenul este o proprietate privată, iar dacă animalele fug în această zonă, nu este permisă capturarea lor.

Potrivit medicilor veterinari, motivul principal pentru care acești câini devin agresivi îl reprezintă invadarea teritoriului, lucru pe care, în mod normal, oamenii nu au cum să îl perceapă cu exactitate. De asemenea, cei mai expuși atacurilor câinilor sunt cei care se tem de ei.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!