3.5 C
Campulung Muscel
23/03/2023

Dorel Ludovic Călcâi şi Răzvan Marcu, noii membri ai Consiliului de Administraţie de la Edilul

Foto: Dorel Ludovic Călcâi, pe vremea când era preşedinte la PRM Câmpulung şi îndeplinea sarcini de partid

  • Pentru validarea lui Răzvan Marcu, a fost nevoie să se convoace a doua şedinţă extraordinară a zilei, din cauză că unii dintre aleşii USR, care preferă online-ul, n-au putut vota pe buletine

Nu prea este normal ce se întâmplă în Consiliul Local Câmpulung, unde votul este, practic, smuls prin organizarea mai multor şedinţe extraordinare în aceeaşi zi, până iese cum trebuie să iasă. Cel respins prima dată, prin neîntrunirea opţiunilor suficiente pentru a fi validat de Legislativ, este, într-adevăr, un om competent, pregătit, care are calităţile cerute pentru a se număra printre componenţii Consiliului de Administraţie ai societăţii Edilul. Dar votul este vot. Derapaje nefericite în genul celui produs marţi după amiază, când era nevoie să fie confirmaţi doi nou-intraţi în C.A., pe fondul retragerii unor membri vechi, se produc din cauza învăţării unora dintre aleşi cu online-ul.

După amiaza de marţi, 14 martie 2023, a arătat astfel: şedinţă de Consiliu Local extraordinară, apoi şedinţă AGA Edilul, apoi, surpriză, din nou şedinţă de Consiliu Local extraordinară! USR era cel mai interesat să aibă toţi aleşii în sală, lucru care nu s-a întâmplat, patru dintre ei fiind online, unde nu puteau vota secret. Acum, nu dăm cu parul, căci poate unii dintre consilieri – de la toate partidele – erau la serviciu, deşi, în acest mandat, special pentru cei care au serviciu, întrunirile Legislativului au fost mutate de la ora 16.00 la ora 17.00. Iulian Zanvetor, după cum, poate, aţi văzut, era în parc cu nepoţica, dar, probabil, era un parc din afara oraşului sau din afara ţării. Andreea Ionescu a făcut deplasarea la Primărie, dar la a doua şedinţă extraordinară, adusă de Cristi Ciobănică, pentru a se întruni numărul de voturi necesare pentru candidatul picat la prima dezbatere.                                 

Din afară, repetarea votului, prin aducerea consilierilor de acasă, din faţa computerului, miroase puternic a amatorism, când lucrurile pot fi foarte uşor calculate înaintea şedinţei.

  • Mihail Vasilescu, Melania Voinescu şi Iuliana David, încă patru ani în Consiliul de Administraţie

Pe 19 ianuarie 2023, trei dintre administratorii de la Edilul, Mihail Vasilescu, Melania Voinescu şi Iuliana David, au solicitat înnoirea mandatelor pentru o perioadă de patru ani. Cu această ocazie, şi-au depus raportul de activitate aferent intervalului 2018-2022. În aceeaşi zi, Edilul CGA a transmis administraţiei locale o adresă în care puncta necesitatea constituirii comisiei de selecţie pentru evaluarea acestora. Doi componenţi ai Consiliului de Administraţie, Mihai Cristian Pestriţu şi Constantin Niţu, au comunicat în scris, pe 23, respectiv 27 februarie 2023, că nu sunt interesaţi de înnoirea mandatelor. Aşadar, două locuri în Consiliul de Administraţie deveneau disponibile ocupării de către alte persoane nominalizate de acţionariat.

Actul Constitutiv al societăţii prevede că administrarea Edilului se realizează de către cinci administratori. Durata mandatului este de patru ani, cu posibilitatea de realegere pe o nouă perioadă de patru ani. Existând cererile de înnoire a mandatelor din partea a trei membri, Consiliul Local a adoptat, pe 13 februarie 2023, o hotărâre privitoare la constituirea comisiei care urma să-i evalueze. Evident că evaluarea s-a încheiat cu propunerea de a li se acorda încă un mandat celor trei, după cum atestă raportul final din 10 martie 2023.

Prin urmare, prin votul acordat de aleşi la şedinţa extraordinară de ieri, 14 martie 2023, au fost numiţi în funcţia de administratori Mihail Vasilescu, Melania Voinescu şi Iuliana David, pentru încă patru ani, începând cu 16 martie 2023. Prin hotărârea adoptată ieri, Consiliul Local a luat act de încetarea mandatelor lui Mihai Cristian Pestriţu şi Constantin Niţu începând cu 15 martie 2023.

  • Propuneri de membri noi, după retragerea lui Mihai Cristian Pestriţu şi Constantin Niţu

Cum două funcţii au rămas vacante, „societatea având astfel incomplete organele de administrare, se impune declanşarea procedurii de selecţie în vederea ocupării” lor, astfel prevede documentaţia pregătită pentru şedinţa extraordinară a Consiliului Local ţinută ieri după amiază.

Pentru a completa Consiliul de Administraţie, s-a optat pentru numirea a doi administratori provizorii, cu un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la 6 luni. Propunerile pentru ocuparea poziţiilor disponibile au arătat astfel: Răzvan Marcu şi Ludovic Călcâi.

Cât priveşte participarea, în sală au fost prezenţi: Constantin Ţurţulea, ca preşedinte de şedinţă, Dorin Mirea, Iulia Bîlea, Dan Şain, Adrian Vlădău, Cristi Ciobănică, Ionel State, Gabriel Neacşu, Marin Stanciu, Constantin Ivan şi Sergiu Cicu. Au intrat pe platforma online: Dan Belu, Alexandru Hagi, Andreea Ionescu, Mirabela Manea, Nicolae Zaharia, Iulian Zanvetor.

N-au fost prezenţi la şedinţă Anca Dumitrescu şi Cristi Creţu. Ionel State a anunţat că nu participă la vot.

  • Dorel Ludovic Călcâi, votat din prima. Pentru votarea lui Răzvan Marcu, s-a ţinut încă o şedinţă extraordinară    

„Propunerile pentru numirea ca administrator provizoriu vin în contextul în care nu există o listă scurtă din care să se desemneze administratorii provizorii, autoritatea tutelară putând convoca Adunarea Generală pentru numirea efectivă a administratorilor provizorii în baza propunerilor. Şi propunerile sunt următoarele: Răzvan Marcu şi Dorel Ludovic Călcâi.”, a anunţat şefa Executivului.

Primăriţa Elena Lasconi le-a făcut o scurtă prezentare celor doi. Răzvan Marcu are diplomă de licenţă în domeniul Marketing, Management, Dreptul Afacerilor, Economie, Logistică şi Achiziţii Publice, Facultatea de Marketing. Are experienţă în management de marketing şi administrarea societăţilor de peste zece ani. Dorel Ludovic Călcâi are diplomă de inginer şi diplomă în domeniul Ingineriei civile, Construcţii la Universitatea Tehnică Petroşani. Are experienţă în managementul societăţilor de peste 15 ani, plus experienţă în domeniul formării profesionale, protecţiei muncii şi ingineriei.

S-a votat pe buletine, proces la care au putut participa numai aleşii prezenţi în sală, nu şi cei din online, pe motiv că nu se asigură secretul opţiunii. Rezultatul votului a arătat astfel: Dorel Ludovic Călcâi – 10 voturi pentru şi Răzvan Marcu – 9 voturi pentru şi o abţinere, ultimul picând la vot.

Soluţia pentru a-l avea şi pe al doilea nominalizat în Consiliul de Administraţia a fost convocarea unei noi şedinţe extraordinare după Adunarea Generală de la Edilul, programată după prima extraordinară a zilei. După A.G.A., consilierii au rămas în sală pentru cea de-a doua întrunire de Consiliu, în care, practic, s-a reluat votul pentru Răzvan Marcu. A trebuit să facă deplasarea la Primărie Andreea Ionescu, venită împreună cu Cristi Ciobănică. La al doilea vot, Răzvan Marcu a întrunit 11 opţiuni favorabile, fiind „admis” în Consiliul de Administraţie al Edilului, deocamdată, cu statut de administrator provizoriu.

Magda BĂNCESCU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!