24.9 C
Campulung Muscel
21/07/2024

Nouă firme s-au arătat interesate de o lucrare de consolidare a unui mal, la Tiţeşti

Nouă firme au dat curs invitaţiei primarului Gheorghe Savu, de la Ţiţeşti, de a participa la procedura de licitaţie iniţiată pentru desemnarea constructorului unei lucrări în valoare de peste 1,7 milioane de lei. Investiţia constă într-o apărare de mal din gabioane, în amonte şi aval de podul fostului CAP, pe DC 83 din localitate. Startul procedurii a fost dat la finele lunii septembrie, când a fost publicat pe SICAP anunţul referitor la procedura de achiziţie a serviciilor de execuţie a acestei lucrări de consolidare. Motivul pentru care vă prezentăm această informaţie îl constituie nu numai investiţia care se pregăteşte în comuna de la margine de Muscel, ci şi numărul mulţumitor de firme care concurează pentru obţinerea contractului. Dacă de licitaţiile de la Câmpulung se ţin la distanţă mai toţi constructorii, de aceea şi câştigă fără emoţii firmele familiei Răuţoiu, în schimb, la comune nu lipseşte concurenţa. Remarcăm, totodată, şi reducerea substanţială a numărului de licitaţii organizate în localităţile Muscelului, semn că au lipsit în această perioadă obiectivele mari de investiţii, care impun o astfel de procedură de selecţie a executantului.

  • Două asocieri de firme şi cinci ofertanţi unici

Valoarea estimată a contractului este de 1.713.037,02 lei, împărţită astfel pe capitole: cheltuieli pentru investiţia de bază – 1.671.255,64 lei şi lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 41.781,39 lei. Autorităţile au căutat să obţină de la ofertele prezentate preţul cel mai scăzut. Până la data limită acordată pentru depunerea ofertelor, invitaţia Primăriei Ţiţeşti lansată constructorilor de a se înscrie la licitaţie a generat interesul următoarelor firme:

  • Novo Prodconstruct SRL (reprezentată prin Maria Daniela Filipescu), din Bucureşti, participantă ca ofertant unic;
  • Argif SRL (reprezentată prin Veron Florin Ionescu), din Piteşti, participantă ca ofertant unic;
  • Aliflor Invest 2008 SRL (reprezentată prin Bogdan Enescu), din Albeştii de Argeş, participantă ca ofertant unic;
  • Selca SA (reprezentată prin Andrei Cristian Hideg), din Piteşti, participantă ca ofertant unic;
  • Florimar Construct Total SRL (reprezentată prin Florea Ene), din Piteşti, participantă ca ofertant unic;
  • Asocierea formată din RS Construcţii Drumuri şi Poduri SRL (reprezentată prin Răzvan Ionuţ Surdu), din Bascov, şi Damir Dinamic Simbol SRL (reprezentată prin Daniel Epure Săvulescu), din Piteşti;
  • Asocierea formată din Petroconstruct Piteşti SA (reprezentată prin Mihaela Lucan), din Ştefăneşti, şi Inteco Holding SRL (reprezentată prin Ovidiu Iulian Palcu), din Bogsig-Arad.

Potrivit calendarului anunţat de autoritatea contractantă, până pe 5 decembrie 2022 este programată să se încheie etapa de evaluare tehnică şi financiară. M.B.

Sursa Foto: Facebook Gheorghe Savu; imagine din timpul unei lucrări mai vechi executate în comuna Ţiţeşti.  

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!