27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Selca, Comesad şi Prometeu concurează pentru un contract de drumuri de aproape 2 milioane de lei, la Stâlpeni

Dacă în localităţile „arondate” Câmpulungului concurenţa la cele mai recente licitaţii organizate de primarii musceleni lipseşte, pe măsură ce ne apropiem de Piteşti, lucrurile se schimbă. Primarul Gabi Şerbănoiu a primit trei oferte pentru o lucrare la un drum comunal, în cadrul unui contract estimat la 1.975.587,81 lei. Startul procedurii de achiziţie a fost dat la jumătatea verii, autorităţile locale fiind interesate să obţină de la constructorii înscrişi preţul cel mai scăzut.

  • Contractul de aproape 2 milioane de lei a generat o uşoară concurenţă

„Modernizare DC 47 Rădeşti-Piţigaia în comuna Stâlpeni, judeţul Argeş” este titulatura investiţiei pe care organizatorii licitaţiei o prezintă astfel. „Actualul proiect are drept scop modernizarea drumului comunal DC 47 din satul Rădeşti, în lungime de 1.385 m, comuna Stâlpeni, prin refacerea infrastructurii şi suprastructurii drumului, reprofilarea şanţurilor din pământ existente, execuţia de podeţe tubulare noi şi şanţuri betonate în zona podeţelor nou executate, în vederea asigurării scurgerii apelor provenite din precipitaţii şi descărcării la emisarii existenţi în zonă. Drumul comunal DC 47, propus pentru modernizare, este situat în partea nord-estică a comunei Stâlpeni şi asigură accesul locuitorilor din satele Rădeşti şi Piţigaia la drumul naţional DN 73, ce tranzitează comuna Stâlpeni de la sud la nord şi facilitează circulaţia spre reşedinţa judeţului Argeş, municipiul Piteşti. Totodată, drumul modernizat va facilita şi intervenţiile în cazul situaţiilor de urgenţă: Pompieri, Poliţie, Salvare etc. În acelaşi timp, se va asigura creşterea gradului de siguranţă şi confort al utilizatorilor drumurilor, precum şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea poluării fonice şi reducerea volumului de praf antrenat. Prin urmare, lucrările propuse a se executa vor conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi a fluenţei traficului şi vor influenţa benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât şi din punct de vedere socio-economic.”

Licitaţia porneşte de la o valoare estimată a execuţiei lucrărilor de 1.975.587,81 lei, fiind declarată câştigătoare oferta care va conţine preţul cel mai mic. S-au conformat termenul limită de înscriere, 29 iulie 2022, trei ofertanţi unici: Selca SA, din Piteşti, reprezentată prin Andrei Cristian Hideg; Comesad Drumuri, din Piteşti, reprezentată prin Marin Meculescu; Prometeu, din Schitu Goleşti, reprezentată prin Ion Solomon.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!