27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Simona Bucura Oprescu: „Sărbătorim astăzi nişte oameni speciali!”

„Se împlinesc 174 de ani de când pompierii au făcut sacrificiul suprem pentru idealurile Revoluţiei Române de la 1848. În faţa lor trebuie să ne închinăm astăzi cu respect, căci pompierii au rămas curajoşi, devotaţi și profesioniști în acțiunile lor pentru salvarea vieţii semenilor noştri, pentru asigurarea protecţiei şi liniştii comunităţilor noastre. Acest moment aniversar îmi oferă ocazia de a le adresa cele mai calde felicitări, urări de sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea misiunilor!”

Notă:

Pe 13 septembrie 1848 s-a desfăşurat Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare armată de pe teritoriul românesc între contingente militare ale Ţării Româneşti şi otomane. Compania de Pompieri Bucureşti, sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu, a luptat eroic în faţa unui adversar net superior numeric. Bătălia a rămas în istorie sub denumirea de “baia de sânge de la Bucureşti”, peste jumătate din efectivul companiei de pompieri pierind în luptă.

Actul eroic de la 13 septembrie 1848 reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria armei pompierilor. Este celebrată drept ziua pompierilor, fiind marcată prin Hotărârea de Guvern nr. 492/1997.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!