18.1 C
Campulung Muscel
22/07/2024

Firma piteşteană Florimar Construct, singura înscrisă la licitaţia pentru reparaţia mai multor drumuri de la Mioarele

Ofertele de lucru ale primăriilor muscelene nu mai sunt atât de atractive pentru constructorii care altădată îşi făceau concurenţă serioasă la contractele cu statul. Primarul Gheorghe Şucu, de la Mioarele, are un singur înscris la licitaţia organizată pentru selectarea unui constructor interesat să repare mai multe drumuri din localitate. Florimar Construct Total SRL, din Piteşti, care a amenajat parcul de la Grădişte, iar, în prezent, lucrează la realizarea parcării din vecinătatea sediului PSD Câmpulung, are timp să pună în operă contractul de la Mioarele, estimat la valoarea de 1.811.375,16 lei, comparabil cu cel licitat în această perioadă la Bughea de Sus.

  • Contractul de 1,8 milioane de lei a atras atenţia unui singur executant  

„Îmbrăcăminte asfaltică uşoară pe drumuri de interes local în comuna Mioarele, judeţul Argeş” este denumirea lucrării pentru atribuirea căreia a fost organizată o procedură de achiziţie demarată în SICAP pe 24 iunie 2022. Programul primarului liberal Gheorghe Şucu de îmbunătăţire a stării carosabilului în comună priveşte următoarele căi de acces: drumul local Olteni, lungime – 275 m; drumul local Suhar 1, lungime – 213 m; drumul local Suhar 2, lungime – 375 m; drumul local Suhar 3, lungime – 147 m; drumul local Hogea 4, lungime – 158 m; drumul local Suslăneşti 2, lungime – 491 m. În total, investiţia propusă măsoară 1.659 m.

Cerinţele autorităţii contractante de la proiectant arată astfel. În cazul terasamentelor: săpături la şanţuri; umpluturi la acostamente; finisări taluzuri; curăţire iarbă. Pentru drum: scarificarea şi reprofilarea împietruirii vechi; aport de balast de 5 cm grosime; strat de macadam ordinar în grosime de 8 cm; strat de uzură din beton asfaltic cu pietriş concasat de 6 cm grosime BAPC 16, pentru sectoarele de drum cu pantă mai mică de 6 %; strat de uzură din beton asfaltic rugos BAR 16 de 6 cm grosime pentru sectoarele de drum cu pantă mai mare de 6 %; încadrare cu pene ranfort; marcaje rutiere longitudinale; semnalizare rutieră a punctului de lucru; piloţi de dirijare a circulaţiei pe timpul aşternerii asfaltului; table indicatoare de semnalizare.

„Drumurile proiectate au următoarele caracteristici din profilurile transversale tip:  platformă drum = 3,50 m ÷ 5,00 m; parte carosabilă = 2.75 m ÷ 4,0 m; acostamente = 2 x 0,375 m – 0.50 m. Termenele pentru realizarea activităţilor din cadrul contractului sunt: 6 luni execuţia lucrărilor.”, precizează autorităţile locale în invitaţia lor adresată executanţilor.

Valoarea totală estimată a contractului este de 1.811.375,16 lei. Şi în acest caz, şeful Executivului căuta, cum se practică în materia achiziţiilor de lucrări întreprinse de primării, preţul cel mai scăzut.

Până la data limită de înscriere, 11 iulie 2022, s-a depus o singură ofertă din partea societăţii argeşene Florimar Construct Total SRL, reprezentată de Florea Ene la procedura de achiziţie de la Mioarele.

La Mioarele, persoanele cu funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: primarul Gheorghe Şucu, viceprimarul Ion Iosif, secretarul Raluca Ana Bălan, contabilul Steliana Pîrnuţă şi consilieri locali: Damian Ion Poştoacă, Ion Zipiş, Alexandru Dobrin, Romică Contor, Vergiliu Marian Spînu, Aurel Cornel Matei, Eduard Grecu, Gheorghe Iosif, Adrian Sinel Negoescu, Valerian Jinga. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!