Noutăţile prânzului legate de avaria la conducta de aducţiune care alimentează cu apă potabilă municipiul Câmpulung şi comunele învecinate se prezintă astfel. Echipele de intervenţie sunt în teren, la locul avariei. „Din fericire, nu este o avarie în conductă, ci este vorba despre un capăt al conductei. Imaginaţi-vă că un capac al conductei a cedat, a explodat, iar acum se lucrează la o firmă din Câmpulung, pentru a face acest capac care după aceea trebuie doar sudat. Până în momentul în care se va întâmpla această remediere a conductei, în jur de ora 15.00-16.00, nu vom avea apă la robinet. Vor trebui să se umple bazinele cu apă şi abia atunci vom putea spune că vom da drumul. În momentul în care se va da drumul la apă, nu va fi potabilă, pentru că va avea turbiditate mare şi tocmai de aceea vom face analize, dacă trebuie chiar din oră în oră, ca să vă anunţăm din care moment apa este bună de băut.”, a anunţat primarul Elena Lasconi.
Potrivit viceprimarului Nicolae Zaharia, conducta de rezervă este în funcţiune. Din momentul producerii avariei, cele şapte puţuri din Voineşti, care alcătuiesc sistemul de alimentare cu apă de rezervă, au fost puse în funcţiune. Însă conducta DN 400 nu permite alimentarea întregului municipiu, ci doar în punctele cele mai de jos. Dar, oricum, apa nu este potabilă, fiindcă nu intră în Staţia de Tratare.
Aşadar, se lucrează la fabricarea piesei şi, în jurul orei 15.00, va fi gata. „Credem că, până la ora 17.00, va fi gata montarea, după care începe să se dea drumul apei, dar va mai dura trei-patru ore, astfel încât să fie plin bazinul. Se dă drumul apei şi va fi o problemă legată de presiune. Undeva spre miezul nopţii, noi credem că va fi reluată distribuţia apei. Toţi oamenii sunt în teren, ne-au ajutat foarte mult Pompierii, Poliţia, Jandarmeria.”, a precizat vicele Zaharia. Plus Unitatea CBRN, a completat primăriţa.
În această noapte va fi luată o decizie referitoare la ziua de mâine pentru şcoli. Bazinul din Calea Pietroasă este, în acest moment, peste limita de incendiu. Adică el n-a fost golit în totalitate, pentru că dacă s-ar fi procedat astfel, la reluarea alimentării, turbiditatea ar fi fost foarte ridicată şi ar fi durat mult mai mult până când la populaţie ar fi ajuns apa potabilă. Acesta este motivul pentru care s-a menţinut apa până la un anumit nivel. „Bazinul nu este gol în momentul de faţă. Dacă am da drumul, spre exemplu, la apa pe care noi o avem în bazin, poate ţine o jumătate de oră – o oră. Dar, după aceea, lucrurile sunt mult mai complicate.”, a mai spus viceprimarul.