11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Ceasul din Grui, tăiat şi dus la fier vechi, va fi înlocuit cu unul nou. Lasconi a fost întrebată de cinci ori, la o emisiune tv, când pune simbolul cartierului la loc

Un subiect care ar putea să le fie de folos colegilor noştri de la Muscel TV, care, mâine seară, îi vor fi gazde primăriţei Elena Lasconi. Ca să fie pregătiţi, în caz că li se adresează şi lor un telespectator pe care ceilalţi colegi ai noştri de la Clar TV îl au de client la fiecare dialog lunar cu primarul Câmpulungului. Un cetăţean care duce dorul unui simbol al Gruiului lansează frecvent aceeaşi întrebare, la care şefa Executivului oferă acelaşi răspuns. Deşi melancolicul a fost lămurit de prima dată, revine la fiecare emisiune cu oful personal: când pune Lasconi la loc ceasul din Grui? Omul ar fi vrut să fie pus la loc acelaşi, lucru imposibil, întrucât din cercetările întreprinse de destinatara întrebării primite cu repetiţie a reieşit că a fost tăiat şi dus la fier vechi.

  • „Ceasul din Grui am înţeles că s-a tăiat, s-a dus la fier vechi şi trebuie să găsim alt ceas”

Ceasul din Grui era atât de cunoscut şi util în anii comunismului, încât dăduse numele zonei cunoscute drept „La ceas”. Era la capătul străzii Gruiului, unde se află părculeţul în care cârciuma a fost înlocuită, în 2010, cu o biserică. De fapt, a fost înlocuită mai înainte cu un paraclis, însă, în 2010, a început construcţia bisericii. Ceasul nu fusese demontat la acel moment. Îl găsim şi în 2011, când a fost oficiată prima slujbă la biserica aflată încă în construcţie. Aşadar, contrar informaţiilor servite ascultătorilor la emisiunea de la finele lunii februarie, cum că ceasul ar fi dispărut din peisaj înaintea instalării şantierului bisericii, acest simbol, îi putem spune, era încă în poziţie verticală în timpul construcţiei locaşului de cult.

Cel mai probabil, eliminarea lui s-a produs când s-a executat troiţa, căci troiţa ocupă amplasamentul ceasului. După mai bine de un deceniu de la schimbarea aspectului parcului, un telespectator al emisiunii de la Clar TV lansează cu regularitate o întrebare pe care Elena Lasconi a luat-o în serios. S-a documentat întrebând în stânga şi în dreapta la subalternii cu memoria mai bună şi aşa a aflat că nu mai este nimic de făcut. Vechitura a ajuns de mult la fier vechi.

Vara trecută, era a treia sau a patra oară când i se servea din nou iritanta dilemă a cetăţeanului care vrea un ceas public. Deşi, nu vă fie cu supărare, poate să fie doar de decor, căci, în prezent, tot poporul este cu telefonul în mână. Nu am uitat, domnule, de ceasul din Grui! Că mă înnebuneşte ceasul din Grui! Nu vă puteţi imagina câte hârtii i-am făcut preotului de acolo, de la biserică, care crede că am ceva cu el. Nu am, domnule, nimic cu dumneavoastră! Nu, eu am zis că „unde e ceasul, unde a dispărut ceasul?” şi crede că am ceva cu el. Domnule, eu vreau ceasul din Grui, atâta! Nu există ceasul din Grui! Ceasul din Grui am înţeles că s-a tăiat, s-a dus la fier vechi şi trebuie să găsim alt ceas. Am intrat pe internet să văd cum arăta ceasul din Grui şi o să facem un ceas… alt ceas. Ceasul ăla nu mai există. Ceasul, vă spun eu că l-am întâlnit pe ăla de l-a tăiat, l-a dus la fier vechi.”, spunea Elena Lasconi în urmă cu o jumătate de an.

Luna trecută, întrebarea a revenit. Pentru a cincea oară vă întreb de ceasul din Grui. Vă rog frumos să-mi spuneţi când îl puneţi la loc!”, i-a cerut imperativ petentul. Iar răspunsul, fireşte, a sunat la fel. „Ceasul ăsta a dispărut! A fost tăiat şi a dispărut. Îmi doresc foarte tare să punem alt ceas. Dar acesta nu mai există, nu mai avem de unde să-l luăm. I-am făcut hârtie inclusiv preotului de la biserica de acolo şi omul a crezut că am ceva cu el. Când am văzut că nu răspunde, i-am făcut încă una şi omul a crezut că am ceva cu el. Nu am nimic, părinte, cu dumneavoastră. Numai că voiam să dau de urma ceasului.”, a reluat primăriţa lămuririle oferite deja.

Mâine seară, primăriţa merge la altă emisiune, la altă televiziune, şi avem o mare curiozitate dacă pătimaşul după istoria Gruiului este pe fază. „E.M.”

Foto: În 2011, când biserica era încă în construcţie, ceasul care trecuse printr-o operaţiune de „întinerire” (stâlpul ruginit a fost vopsit şi s-a înlocuit cadranul) a fost mutat pe altă latură a parcului.      

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!