27.1 C
Campulung Muscel
24/07/2024

Răuţoiu a câştigat licitaţia pentru asfaltarea străzii Moicenilor cu 50% din preţul estimat de proiectant

Toamna trecută, primarul Nicolae Tarbă a dat drumul unei licitaţii pentru desemnarea constructorului care va moderniza strada Moicenilor. Asfaltarea acestui drum local de la Bughea de Sus a fost estimată la 1.632.129,36 lei, valoarea de la care a pornit achiziţia demarată pe 29 septembrie 2021. Contractul a fost câştigat de arhicunoscuta firmă din Bădeni – Stoeneşti, Grup Concif, care a lucrat la Câmpulung… dar ce n-a lucrat la Câmpulung! Piaţa Primăriei, Bulevardul „Pardon”, podul de pe Şoseaua Naţională, străzile Ion Ţicăloiu, Plăieşi şi Drăceşti! E înscrisă şi la parcuri, şi la „Piaţa Neacşu”! Licitaţia de la Bughea de Sus, pentru strada Moicenilor, a fost adjudecată de Răuţoiu senior, cu suma de 819.327,47 lei. La o diferenţă uriaşă de preţul de pornire a licitaţiei, de 812.801,89 lei. Altfel spus, patronul s-a angajat că face lucrarea la jumătate din costul estimat de proiectant. 50,20%, mai precis din estimarea profesionistului care a asigurat proiectarea.

Primarul a căutat să obţină preţul cel mai scăzut. Şi a obţinut unul parcă prea scăzut

Vă amintim cum a arătat concurenţa omului de afaceri Sorinel Răuţoiu, care a câştigat datorită celui mai mic preţ oferit, criteriul determinant al atribuirii contractului. Ofertele s-au primit până pe 15 octombrie 2021. S-au înscris pentru a prinde contractul de asfaltare:
=Drum Construct Logistik SRL (reprezentant Marius Florin Păcioianu), din Miceşti;
=Group Concif SRL (reprezentant Sorinel Răuţoiu), din Bădeni – Stoeneşti;
=Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL (reprezentant Mihai Răzvan Pîrvu), din sat Geamăna, comuna Bradu;
=RPM Construcţii Drumuri SA (reprezentant Alex Constantin Radu), din Piteşti.
Lungimea totală propusă pentru modernizare, graţie unei finanţări europene obţinute de comuna Bughea de Sus, măsoară 783 metri. „Pe baza expertizei tehnice se constată că strada rurală este pietruită, în stare avansată de degradare. Are degradări specifice drumurilor cu îmbrăcăminte rutieră nemodernizată, cu pământ sau balast: gropi, făgaşe, cedări locale, valuri, praf, vara, şi noroi, în perioadele ploioase. Toate aceste degradări fac ca traficul rutier în această zonă să se desfăşoare cu mare greutate, mai ales în perioada cu precipitaţii. Scurgerea apelor este deficitară, întrucât şanţurile lipsesc de pe aproximativ toată lungimea drumurilor locale, iar, în locurile în care acestea au existat, sunt colmatate sau înierbate. Din cauza lipsei întreţinerii, vegetaţia a crescut pe acostamente, împiedicând astfel scurgerea laterală a apelor, acestea curgând sau băltind în lungul străzilor rurale în timpul ploilor abundente. Lipsesc podeţele, pentru scurgerea şi evacuarea apelor pluviale. Pe străzile pe care există, acestea sunt colmatate, sunt fără camere de cădere şi fără timpane. Pe ansamblu, starea tehnică a străzii analizate este „rea” pe întreaga lungime, traficul desfăşurându-se cu dificultate, astfel că modernizarea ei devine absolut necesară şi urgentă.”, sunt argumentele care stau la baza investiţiei propuse.

Primul contract din 2022 scos la licitaţie este la Bughea de Sus: o asfaltare de aproximativ 1,5 milioane de lei

Nicolae Tarbă este primul primar muscelean care a scos la licitaţie un contract substanţial în cele dintâi zile ale anului. 1.493.957,57 lei este valoarea lucrării, în estimarea proiectantului, pentru modernizarea drumului de interes local „strada Săvoilor”. Invitaţia a fost lansată pe 5 ianuarie 2022 constructorilor, care au timp până pe 21 ianuarie 2022 să depună cererile de participare. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!