-3.2 C
Campulung Muscel
17/01/2022

La şcoală ca la cârciumă! Elev de liceu, luat cu ambulanţa după ce a băut, împreună cu alţi colegi, la şcoală!

Pe lângă fumat, tot mai mulți copii consumă alcool de la o vârstă fragedă! Un elev de clasa a IX-a a fost luat cu ambulanţa de la şcoală, miercuri dimineaţă, pe 12 ianuarie, după ce s-a îmbătat şi era să intre în comă alcoolică! S-a întâmplat la Colegiul Tehnic din Câmpulung, iar cea care a dat alarma a fost chiar diriginta elevului. Aceasta a observat că în clasă erau mai mulţi copii băuţi, iar la un moment dat unuia dintre ei i s-a făcut rău. La faţa locului au sosit un echipaj al Poliţiei şi o ambulanţă, iar cadrele medicale au decis să-l transporte pe elevul cu probleme la spital.
Conducerea Colegiului Tehnic a anunţat ISJ Argeş despre incident şi urmează să fie demarată o anchetă.
„Incidentul de la Colegiul Tehnic Câmpulung este unul nefericit, asta este clar. Am înţeles, din discuţiile pe care le-am avut cu doamna director, că trei dintre elevii de clasa a IX-a au consumat alcool, care se afla într-o sticlă de Pepsi, amestecat cu conţinutul sucului, în ora de laborator, a doua oră de curs, de la ora 9.00. Doamna profesor inginer a fost sesizată de una dintre eleve că unul dintre colegi miroase a alcool, a intrat în posesia sticlei, a sesizat şi dumneaei, prin mirosire, că este vorba de alcool. De fapt, băutura a fost „camuflată” în sticla de suc. Unuia dintre copii chiar i s-a făcut rău şi a fost anunţată imediat şi doamna director, care a procedat corect, a anunţat Salvarea şi Poliţia. Din nefericire, unul dintre copii a fost afectat mai rău de propriul comportament, de altfel, a şi ajuns la spital. Am discutat din nou cu doamna director, am înţeles că starea lui este stabilă, este cu un părinte, cu mama sa, cu care a plecat împreună în salvare. Cu siguranţă, ei vor fi sancţionaţi, diriginta clasei respective va propune scăderea notei la purtare în concordanţă cu gravitatea faptelor fiecăruia dintre ei, pentru că am înţeles că raportul faptic şi de gravitate este diferit şi, atunci, probabil vor avea calificative diferite la purtare, propuse. Cu siguranţă, va fi o discuţie cu cel care a adus alcoolul, vor fi nişte circumstanţe pe care le vom hotărî la faţa locului şi, în urma analizelor făcute, va avea un calificativ mai mic şi cred că va fi propus analizei Consiliului Profesoral. Tot ceea ce este sub nota 7 la purtare se spune analizei Consiliului Profesoral. Lucrurile acestea sunt cu autosesizare şi, cel puţin, psihologul şcolii va interveni cel puţin în lămurirea unor circumstanţe sau a unor detalii legate de maniera în care, până la urmă, ei au procurat acest alcool, că sunt în clasa a IX-a, nu au 18 ani, probabil, l-au luat de acasă, e o suspiciune de-a mea, nu cunosc detalii în sensul acesta. Consilierea se va produce, cel puţin recomandarea de consiliere, pentru că trebuie voinţa, dar şi acordul părinţilor.”, a spus inspectorul şcolar general Alina Ramona Manea.
De asemenea, s-a autosesizat şi Biroul de Siguranţă Şcolară din cadrul IPJ Argeş care a luat măsurile legale care se impun. „În urma informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la faptul că un elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung a acuzat o stare de rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele: În ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi. La fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și un echipaj medical, care a preluat minorul și l-a transportat la spital. Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, șase elevi de clasa a IX-a, ar fi consumat alcool, adus de unul dintre ei, în incinta unității de învățământ. În urma celor constatate, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, celor șase elevi, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice. Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut în atenție unitatea de învățământ și au desfășurat activități de verificare, în anul 2021. De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice.”, informează IPJ Argeş.
Părinţii sunt primii care ar trebui să le explice copiilor cât de periculos este consumul de băuturi alcoolice, iar statul este obligat să ia toate măsurile necesare, astfel încât ei să nu poată cumpăra vin, bere, vodcă sau altceva cu grade. Din păcate, la orice magazin, copiii pot cumpăra alcool, cu largul concurs al vânzătorilor, pe care nu-i interesează decât banul! Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!