12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

O musceleancă şi-a reclamat fostul iubit că a dus-o să se prostitueze în Germania

O tânără din Muscel şi-a reclamat fostul iubit, care a dus-o să se prostitueze, pentru el, în Germania. Pe baza rechizitoriului întocmit de DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti, tânărul a fost judecat pentru trafic de persoane, dar Tribunalul Argeş l-a achitat, considerând că, în afară de relatările fetei, vizavi de modul în care a fost recrutată în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituţiei, nu există niciun alt mijloc de probă în susţinerea acestora. Din fericire, fata, care a lucrat în clubul erotic din Germania, sub pseudonimul „Alisa”, n-a stat ca lucrătoare sexuală decât o săptămână, că a fost salvată de un client, care s-a îndrăgostit de ea şi a luat-o de nevastă. Împreună au doi copii. Cazul ei este unul fericit, dar sunt sute de fete care n-au acest noroc, să scape din plasa traficaţilor aşa repede.

Patru ani a durat ancheta. Fata l-a reclamat pe fostul iubit după ce l-a atacat cu un baston telescopic pe actualul soţ

Cei doi tineri, în vârstă de 25 de ani, sunt din aceeaşi comună limitrofă Câmpulungului şi s-au cunoscut la cumpăna dintre 2011 şi 2012, când erau în liceu, fiind elevi la unităţi diferite. Fata a fost crescută doar de tată, de la vârsta de 10 ani, şi, din cauză că a fost privată de afecţiunea maternă, a încercat să o compenseze cu afecţiunea din relaţiile sentimentale. Cei doi au format un cuplu în primăvara lui 2016, când s-au mutat împreună, în Bucureşti. La scurt timp, Georgian Eduard M., profitând de prietenia cu un român stabilit în localitatea germană Wurzburg, a convins-o pe prietena lui să-l însoţească în Germania. I-a spus că el se va angaja în construcţii, iar ea trebuie doar să se ocupe de treburile casnice şi, astfel, pot păstra relaţia. Îndrăgostită, fata şi-a urmat iubitul, ajungând amândoi cu autocarul în Germania, în oraşul Wurzburg, la locuinţa respectivului amic. În aceeaşi zi, 17 iunie 2016, fără nicio explicaţie, Georgian Eduard M. a plecat în oraş, iar „gazda” i-a spus fetei că iubitul ei cunoaşte o tipă, care practică prostituţia în localitate, la Clubul Eden Garden Sauna. Când s-a întors, musceleanului i s-a reproşat că a ascuns că are o fată care practică prostituţia în beneficiul lui, dar acesta a negat.

Cu toate acestea, a încercat să o convingă pe partenera lui să fie de acord să se prostitueze, încercând alternativ şantajul emoţional cu agresivitatea. Cum era de aşteptat, fata a refuzat, exprimându-şi dorinţa să se întoarcă în ţară, însă actul ei de identitate era la iubit, care-l ceruse sub pretextul prezentării la vamă din timpul deplasării spre Germania. Plus că nu avea nicio sumă de bani, nici măcar să-şi plătească transportul. În această situaţie, musceleanca s-a văzut nevoită să accepte să lucreze într-un club erotic, începând două zile mai târziu, pe 19 iunie 2016. La ora 10 dimineaţa, iubitul şi o cunoştinţă, care avea autoturism, au condus-o pe musceleancă la Clubul „Viva Sauna FKK”, din Wurzburg, unde i-au restituit actul de identitate, pentru a putea fi înregistrată ca lucrătoare sexuală. La recepţia clubului respectiv a fost întâmpinată de o tânără care vorbea română, care i-a dat informaţii despre activitatea pe care avea să o desfăşoare acolo sub pseudonimul „Alisa”. A fost anunţată că va „munci” în intervalul 12.00-2.00, iar tariful raportat la timpul petrecut cu clientul va fi de 50 de euro, pentru o jumătate de oră, respectiv 100 de euro, pentru o oră. Pentru faptul că locuia în clubul respectiv şi i se asigura masa, „Alisa” avea obligaţia să achite clubului 50 de euro pe zi, iar diferenţa de bani obţinută din prestarea serviciilor sexuale era remisă, la finalul programului, în fiecare noapte, lui Georgian Eduard M.

În prima seară, „Alisa” nu a fost solicitată de niciun client, iar a doua zi, pe 20 iunie 2016, a avut un client, care i-a lăsat 100 de euro. Seara următoare şi pe toată perioada exploatării, fata a avut un singur client care a preferat compania ei şi care, la finalul programului, îi plătea sume cuprinse între 250 şi 300 de euro.
După o săptămână de la debutul în această meserie, adică pe 26 iunie 2016, după ce clubul s-a închis, „Alisa” s-a despărţit de unicul său client, cu intenţia de a se îndrepta spre clădirea cu dormitoare. Pe alee a fost aşteptată de Georgian Eduard M., care i-a cerut suma de bani încasată în seara respectivă, fata înmânându-i 450 de euro, primită de la client. Suspectând că fata ascunde din bani, individul i-a reproşat acest aspect şi a început să o lovească. Scena a fost surprinsă de clientul fetei, care era în drum spre autoturismul său şi care a venit să o salveze, strigând la agresor, care a fugit. Neamţul s-a arătat dispus să o ajute pe musceleancă, în sensul să anunţe Poliţia, dar fata l-a asigurat că totul este în ordine.

Pe 27 iunie 2016, scena s-a repetat, adică germanul a revenit la Clubul „Viva Sauna”, de această dată convingându-o pe „Alisa” să părăsească clubul. Fata a fost de acord, simţindu-se protejată, şi s-a mutat în locuinţa neamţului. Bărbatul s-a decis să o ajute după ce a sesizat comportamentul timorat al fetei şi starea ei de rezervă în practicarea prostituţiei.

La circa o jumătate de an distanţă, în luna noiembrie 2016, „Alisa”, însoţită de neamţ, s-a întâlnit, în Câmpulung, cu Georgian Eduard M., care l-a lovit pe rival cu un baston telescopic. Incidentul a fost mediat de poliţişti, Georgian Eduard M. acuzând-o pe fată că i-a sustras telefonul, însă ancheta desfăşurată de organele de cercetare penală au constatat că nu este adevărată învinuirea. Acesta a fost momentul când musceleanca le-a spus anchetatorilor şi de incidentul din Germania.

DIICOT a atacat hotărârea de achitare, apelul fiind programat peste o lună

Procurorii DIICOT au menţionat în procesul verbal de investigaţii că Georgian Eduard M. a acţionat cu intenţie directă, în sensul că a urmărit să realizeze venituri materiale din exploatarea sexuală a fetei, întrunind elementele infracţiunii de trafic de persoane (modalitatea racolării şi transportării, prin inducere în eroare).

În ancheta DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti a dat declaraţii inclusiv tatăl fetei. Romeo C. le-a spus anchetatorilor că fiica lui îl anunţase că intenţionează să plece în Germania cu Georgian Eduard M., însă el s-a opus, ştiind că partenerul fetei nu are nicio ocupaţie. Tatăl a mai fost contactat telefonic de fiică în luna mai 2016, când l-a anunţat că sigur pleacă în Germania, iar din acel moment nu i-a mai răspuns la telefon. Abia în cursul lunii octombrie 2016, fiica l-a contactat din nou şi i-a spus tot ce s-a întâmplat.
A fost martoră în anchetă şi cealaltă fată pe care Georgian Eduard M. a dus-o în Germania şi care a spus organelor de anchetă că, de patru ani, practică activităţi de escortă pe teritoriul statului german, iar în Wurzburg a lucrat ocazional la două cluburi, Garden Eden şi Villa 44. De asemenea, aceasta a declarat că o cunoaşte pe „Alisa”, care a dezvoltat o obsesie pentru Georgian Eduard M. şi nu s-a împăcat cu ideea despărţirii de acesta.

Anul trecut, pe 3 iulie, cauza a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Argeş, judecătorul de Cameră Preliminară constatând legalitatea sesizării instanţei prin Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti şi a dispus începerea judecăţii.

Din coroborarea declaraţiilor tuturor părţilor, a rezultat că „Alisa” s-a aflat într-o relaţie amoroasă cu Georgian Eduard M., care a durat aproximativ patru ani, cei doi locuind o perioadă de timp împreună, în Bucureşti. În iunie 2016, fata şi iubitul ei au plecat din România în Germania, fiind cazaţi pentru o perioadă scurtă de un amic al băiatului, în localitatea Wurzburg, iar ea a practicat prostituţia circa şapte zile în localul Viva Sauna, după care a ales să locuiască cu Daniel S., aceştia fiind căsătoriţi în prezent şi au şi doi copii împreună.
Analizând materialul probator, Tribunalul Argeş a constatat că, în afară de relatările fetei cu privire la modul în care a fost recrutată de către partener, prin atragerea sa în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, niciun alt mijloc de probă nu sprijină aceste susţineri în mod direct, şi a dispus, pe 27 iulie 2021, achitarea lui Georgian Eduard M. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.
Prin sentinţă, instanţa a respins cererea fetei, care s-a constituit parte civilă cu suma de 2.500 lei, pe care ar fi obţinut-o din practicarea prostituţiei şi pe care i-a dat-o lui Georgian Eduard M.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti a contestat hotărârea Tribunalului, apelul având termen, la Curtea de Apel Piteşti, pe 10 ianuarie 2022. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!